Boom prvašića: Hreljin, Bribir i Senj

U Hrvatskom primorju u klupe prvog razreda sjelo 205 učenika, troje manje no lani. Minuse bilježe Crikvenica, Kraljevica, Novi Vinodolski i Vinodolska općina

CRIKVENICA U Hrvatskom primorju u klupe prvog razreda sjelo je 205 učenika, troje manje no lani. U velikom plusu je Bakar (22), u značajnom plusu Senj (13). Minuse bilježe Crikvenica (-11), Kraljevica (-10), Novi Vinodolski (-9) i Vinodolska općina (-8). Nekoliko škola bilježi nevjerojatna odstupanja. Pozitivna i negativna. Na prvom mjestu tribaljska koja je pala s 21 na 4 učenika. Vesele podaci iz Bribira koji je narastao s 6 na 15 prvašića te Hreljin koji je lani imao 20, a ove godine 33 učenika prvih razreda.

Bakar je ove godine upisao 74 prvašića, čak 22 više no lani. Najveći skok je u matičnoj školi Hreljin, s 20 na 33 učenika prvog razreda. Škrljevo je upisalo 16 prvašića, četvero više no lani. U matičnoj školi Bakar upisano je 8 učenika (dvoje više no lani). Ostale škole su otprilike na lanjskoj razini. Kukuljanovo 8, Krasica 7, Praputnjak dvoje učenika prvog razreda.

U Senju su upisana 52 prvašića. Znatno više no lani, kad se Senj mogao pohvaliti s 39 prvašića (30 Senj te 9 u Svetom Jurju i Krasnu). Ove godine OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju pohađat će 44 učenika prvog razreda. Područna škola Krasno ove godine ima četiri prvašića, Područna škola Sv. Juraj tri, a Područna škola Vratnik jednog učenika prvog razreda.

U dvije škole Vinodolske općine upisano je 19 prvašića. Minus od 8 učenika. Bribirska škola Dr. Josipa Pančića može biti zadovoljna, s lanjskih 6 narasla je na 15 prvašića. S druge strane, OŠ Julija Klovića Tribalj je upisalo tek četvero prvašića. Dvoje iz Grižana te po jednog iz Drivenika i Triblja (lani 9). Lani je u Tribalj u prvi razred krenuo 21 učenik. Nevjerojatno. No, situacija nije deprimirajuća jer već sljedeće godine Tribalj ima 17 prvašića. Što se dogodilo ove godine…

U OŠ Ivana Mažuranića u Novom prvi put je krenulo 25 malih Novljana. Devetero manje no lani i preklani.

OŠ Ivana Mažuranića u Novom

Crikvenica je ove godine upisala 66 prvašića, 11 manje no lani. U matičnu školu Zvonka Cara krenulo je 28 učenika, u matičnu školu Vladimira Nazora 21. Jadranovo i Selce imaju po 6 prvašića, a Dramalj 5.

OŠ Vladimira Nazora Crikvenica

Na području Kraljevice 35 je prvašića. U matičnu školu krenulo je 25 učenika, u područnu školu Šmrika 8, a u Križišće 2 prvašića. To je osmero prvašića manje na području Grada Kraljevice u odnosu na lani, a dvoje manje no preklani.

Područna škola Šmrika

error: Content is protected !!