Boom prvašića u Vinodolu, Novom i Senju, u plusu Crikvenica, Kraljevica i Bakar

U Hrvatskom primorju broj prvašića skočio s 205 na 272

CRIKVENICA Boom prvašića u Novom Vinodolskom, Senju i Vinodolskoj općini, rast broja u Crikvenici i Kraljevici, a tek je u Bakru manje učenika prvih razreda no lani.

Nevjerojatan porast broja prvašića u Vinodolskoj općini. Lani 15, ove godine 37. U prvi razred OŠ dr. Josipa Pančića u Bribiru upisalo se čak 17 učenika (lani devet), dok se u OŠ Jurja Julija Klovića u Triblju upisalo 20 učenika (lani šest).

OŠ dr. Josipa Pančića Bribir

Senj je ove školske godine upisao 51 prvašića, što je za 20 više u odnosu na lani. U matičnu školu u Senju krenulo je 45 prvašića, a raspoređeni su u dva razredna odjeljenja i među njima je i jedna djevojčica iz Ukrajine. U područnim školama u Sv. Jurju je dvoje prvašića, u Krasnu troje, a na Vratniku jedan učenik prvog razreda.

OŠ S. S. Kranjčevića Senj

U Novom Vinodolskom, u OŠ Ivana Mažuranića, ove godine 33 prvašića, znatno više no lanjskih 24.

OŠ Ivana Mažuranića

U Crikvenici je prvi put u školu krenuo 71 učenik. Lani 62. U OŠ Zvonka Cara u Crikvenici 36 prvašića. Matična škola u Crikvenici može se pohvaliti s 29 učenika prvih razreda, a u područnoj školi u Selcu u prvi razred krenulo je sedmero prvašića. U OŠ Vladimira Nazora upisalo se 35 prvašića. U matičnu školu 21 učenik, u Dramalj devetero, a u Jadranovu petero.

OŠ Zvonka Cara

OŠ Zvonka Cara

Područna škola Selce

Kraljevica ove godine ima 27 učenika prvih razreda, četiri više no lani. U matičnu školu krenulo je 24 prvašića, u Šmriku troje, a Križišće nema prvašića.

OŠ Kraljevica

OŠ Kraljevica

U Bakru ove godine 53 prvašića, troje više no lani.

PČ Škrljevo