Bribirci uživali u svojoj Petrovi

Druženje pred crkvom, uz kušanje prisnaca i piva tesmotra KUD-ova izazvali su največi interes Bribiraca i njihovih gostiju

BRIBIR Bogat višednevni program povodom obilježavanja mjesnog blagdana svetih Petra i Pavla apostola ponudio je Bribir. Obilježavanje Petrove započelo je Petrovskim turnirom umirovljenika u pikadu, najviše se ljudi okupilo na druženju pred župnom crkvom sv. Petra i Pavla. Bribirci su uživali u bribirskim delicijama, posebice prisnacu. Otkrilo se kako je običaj na Petrovu piti pivo, što je izazavalo oduševljenje nazočnih.
Organizirana je o Smotra folklora KUD Bribir. Imala je međunarodni karakter jer sudjeluju folklorna društva iz BiH i Slovenije, otkrila je predsjednica KUD-a Bribir Biserka Lončarić. Ove godine, uz domaćna KUD Bribir, nastupili su KUD Fra Petar Bakula iz Posušja, Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine iz Sinja, Folklorno društvo Sevnica iz Slovenije i KUD Vatroslav Lisinski iz Crikvenice.
“Svake godine dođe nam četiri do pet skupina, rekla je Lončarić. Smotru kulturno umjetničkih i folklornih društava su otvorili sopilaši KUD-a Bribir Davor Tus i Pavao Kombol, koji su potom sopilama pratili i mali folklor. Pavao Kombol i Marin Tomić također su izveli duet. Nakon smotre fešta se nastavila uz glazbu grupe Fiesta, a proslava Petrove zatvorena je boćarskim turnirom.

Organizatori Petrove su Mjesni odbor Bribir, KUD Bribir, udruga sv. Petra i Pavla apostola Bribir, OŠ Dr. Josipa Pančića Bribir, Ekskluziva d.o.o., Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine – podružnica Bribir, a pokrovitelji su Vinodolska općina i Turistička zajednica Vinodolske općine.

error: Content is protected !!