Buljat: ponosan sam kako je mladost Vinodola odigrala u Pazinu

Odlučio sam na teren poslati mlađe igrače, što je i orijentacija kluba. Najstariji igrač u ekipi bio je Toni Petrinović s 24 godine. Imam apsolutno povjerenje u te dečke, kaže trener Buljat

NOVI VINODOLSKI Vinodol je izgubio u Pazinu 1:3 u prvoj proljetnoj utakmici. Gostovanje u Pazinu stiglo je nakon promjene na trenerskoj klupi Novljana. Damir Kraljić je otišao, a na klupu je sjeo Marinko Buljat koji je uvijek tu kad zagusti Novljanima. Nikad nije ugodno izgubiti, no usprkos porazu, nema razloga za nezadovoljstvo, smatra Marinko Buljat.
– Mogu biti zadovoljan pristupom igrača, bila je to ravnopravna igra, dobro smo stajali na terenu. Imam dojam da nam Pazinka ne bi nikad zabila gol iz igre. Zabili su dva gola iz slobodnih udaraca i to je riješilo utakmicu. Treći gol je pao u zadnjim sekundama kad je utakmica već bila riješena i kad smo svi krenuli u napad da dohvatimo remi.
Samo pohvale mladoj ekipi. Odlučio sam na teren poslati mlađe igrače, što je i orijentacija kluba. Neki stariji igrači nisu konkurirali za utakmicu, a neki su susret započeli na klupi. Najstariji igrač u ekipi je Toni Petrinović koji ima 24 godine. Za Vinodol je igrala naša mladost. Imam apsolutno povjerenje u te dečke, jučer su u ekipi startala osmorica igrača koje sam vodio u mlađim dobnim kategorijama i dobro znam njihove kvalitete. Uvjeren sam da će mlada ekipa napredovati i siguran sam da je to ekipa koja ima kvalitetu, energiju i pošten odnos. Primijetio sam da cijene povjerenje koje su dobili, kaže Buljat i dodaje da mu je žao što u Vinodolu nije ostao Paolo Brnja.

Dva presudna gola Novljani su dobili iz slobodnih udaraca 

Trener Buljat posebno se osvrnuo na jednog igrača. I to na igrača koji ne spada u skupinu mladih. Željko Tomić.
– Sa svojih 35 godina pretrčava kao od šale mlađe 10-15 godina. Tomić je institucija. Svim igračima koji igraju za Vinodol mora biti čast igrati u istoj ekipi s Tomićem. I zna se koje je njegovo mjesto. Špica ili polušpica. Rekao bi da se najbolje snalazi na poziciji lijeve polušpice. I besmisleno je izmišljati pozicije za takvog igrača, što se pokušavalo. Tomić je velika vrijednost Vinodola i zaslužuje poštovanje sviju nas. Igrao je četiri puta kvalifikacije za Ligu prvaka. Igračina. Nije trenirao dva tjedna, ali čim je ušao u Pazinu, bilo je jasno kakva je to kvaliteta. Ponavljam, svima nama u klubu mora biti čast što je Željko Tomić s nama, jasno podvlači Buljat.

Buljat i Željko Tomić

error: Content is protected !!