Bura: na Zavižanu 173 na sat, na Krčkom mostu 148, Bakarcu i Povilama 120 na sat

Djelomična ograničenja prometa na pojedinim dionicama

Bura je zavladala Hrvatskim primorjem posljednjeg vikenda u veljači. Najjači udari bure izmjereni su na Zavižanu, 173 kilometara na sata. Prizna ne zaostaje puno, izmjereni su udari bure od 151 kilometar na sat. Na Krčkom mostu bura je dosegla 148 kilometara na sat. U Bakarcu i Povilama 120 na sat. U Senju su izmjereni udari bure od 86 kilometara na sat, podaci su DHMZ.

Bura stvara probleme u prometu. Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene otvorena je samo za osobna vozila. Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja, cestama čvor Križišće – Križišće i Križišće – Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom (I. skupina).

Najhladnije, naravno, bilo na Zavižanu, gdje je izmjereno -8 stupnjeva. U obalnom pojasu najniža temperatura, 3 stupnja, izmjerena je na Kukuljanovu.