ERSTE AD

VIDEO Čandrlić: nećemo stati, čekaju nas novi projekti u Kraljevici

S Daliborom Čandrlićem i aktualnom zamjenicom gradonačelnika Paulom Vučković, trećoj na listi HDZ-a, obišli smo gradilišta u Kraljevici, Bakarcu, Križišću i Šmriki

KRALJEVICA Aktualni gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić ide u izbornu utrku za novi mandat uz potporu HDZ-a. Protekle četiri godine Čandrlićevog mandata u Kraljevici obilježili su brojni projekti. Mnogi od njih su još u tijeku, a neki su u pripremi. S Daliborom Čandrlićem i aktualnom zamjenicom gradonačelnika Paulom Vučković, trećoj na izbornoj listi HDZ-a, obišli smo gradilišta u Kraljevici, Bakarcu, Križišću i Šmriki.

U Kraljevici je svakako najzanimljivije samo finale uređenja dvorca Frankopan koji će skoro postati magnet za turiste koji od odmora traže nešto više od sunca i mora. Vrlo je bitno da je dvorac Frankopan adut za cjelogodišnji turizam. Uređen je atrij dvorca, uređuje se okoliš, a da bi posjetitelji došli do dvorca potrebno je izgraditi i adekvatnu prometnu infrastrukturu. Grad Kraljevica zato uređuje parkiralište na potezu između dvorca i lučice Carovo koje će služiti turistima, ali i stanovnicima koji imaju brodove na Carovu.

Počela je gradnja parkirališta ispod dvorca

U Bakarcu se priprema uređenje “potonule” rive, od mostića do tunere. Grad Kraljevica dobio je 700 tisuća kuna od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sanaciju obale u Bakarcu.

Bakarac će dobiti novu rivu

U Križišću se sanira cesta kroz Mali Dol. Kao što se spustila riva u Bakarcu, tako bi i cesta potpuno propala da Grad Kraljevica nije krenuo u investiciju.

Obnova ceste kroz Mali Dol

U Šmriki napreduje gradnja POS-ovih stanova u čijem prizemlju će se naći poslovni prostori. U jednom od njih i market adekvatan potrebama naselja koje postaje sve privlačnije.

Dječje igralište je uređeno, a uskoro će POS-ovi stanovi u Šmriki pod krov

 

error: Content is protected !!