Carice i Predatori pobjednici natjecanja Crvenog križa

Pobjedničke ekipe nastupit će na Međužupanijskom natjecanju za područje Primorsko-goranske i Istarske županije 6. travnja u Puli

CRIKVENICA Na gradskom natjecanju mladeži Hrvatskog Crvenog križa u Crikvenici u kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa Carice iz OŠ Zvonka Cara, a pobjednička ekipa kategorije mladih su Predatori.

Na natjecanju su nastupile dvije ekipe podmlatka. Ekipa Nazorovci iz OŠ Vladimira Nazora pod vodstvom mentorice prof. Olge Arnaut (Filip Daničić, Adna Dizdarević, Anđela Pavičić, Dino Marijančević, Bruno Krmpotić i Lucija Gržac) te ekipa Carice iz OŠ Zvonka Cara pod vodstvom mentorice prof. Ivane Hegedus Crnčić (Anamarija Katušić, Nika Antić, Monica Leogrande, Ines Kolaković, Petra Varelija i Sofija Lekaj).

U konkurenciji mladeži također su nastupile dvije ekipe. Obje iz SŠ Dr. Antuna Barca, pod vodstvom mentora, prof. Milana Martuslovića. Ekipa Predatori (Antonela Šamal, Matija Manestar, Antonija Bilen Lukežić, Anita Brozović, Paula Tomičić) i ekipa Kirice (Valeria Divković, Tamara Erceg, Ana Miculinić, Gloria Ahel i Lorena Car).

Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.

Obje ekipe nastavljaju s pripremama za Međužupanijsko natjecanje mladih za područje Primorsko-goranske i Istarske županije koje će se održati 6. travnja u Puli.

Sve sudionike natjecanja pozdravile su dr. Iva Skočilić, predsjednica GDCK Crikvenica i Jasminka Citković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Grada Crikvenice.

“Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u pripremama, organizaciji i provedbi samog natjecanja – auto školi T.A. Crikvenica koja već dugi niz godina ustupa prostor učionice za pripreme, srednjoj školi Dr. Antuna Barca Crikvenica u kojem smo svake godine domaćini natjecanja te učenicima osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara koji su nastupili kao glumci. Također hvala svim volonterima koji su doprinijeli uspješnosti natjecanja” riječi su zahvale ravnateljice GDCK Crikvenica Irene Gašparović.

error: Content is protected !!