Član senjskog stožera Bilović: situacija nije normalna, nečega se trebamo odreći

Je li nam nužno obaviti određena putovanja, biti na nekim sastancima, organizirati proslave rođendana, pita sugrađane član stožera Civilne zaštite Grada Senja

SENJ Situacija i na području Senja se mijenja. Svjedoci smo prekjučer i jučer da imamo zaraženih osoba i bilo je teško, gotovo nevjerojatno za očekivati da bi grad Senj i područje grada Senja bili izdvojeni s obzirom na cjelokupnu situaciju u županiji, Hrvatskoj, Europi i svijetu. Globalno je takva situacija, pandemija se dolaskom jeseni pojačala i tako je na neki način očekivano došlo da u Senju imamo i imat ćemo, na žalost virus. Ne bih ponavljao o mjerama koje treba poštovati i s kojima su građani upoznati, ali doista, svatko od nas treba se zapitati da li i kako poštujemo epidemiološke mjere i kako ih prakticiramo“, rekao je član stožera Civilne zaštite Grada Senja Mislav Bilović dodajući kako je zamijetio da se ipak dobar dio građana pridržava mjera.

“Ono što možemo napraviti osim nošenja maski i higijene, da vidimo je li nam nužno obaviti određena putovanja, biti na nekim sastancima, organizirati proslave rođendana, da probamo to svesti na nužne stvari. Ovo nije normalna situacija i nekih stvari se trebamo odreći. U drugom krugu vala virusa ipak smo pametniji, znamo više o tome. Mjere ipak nisu toliko radikalne kako su bile u prvom valu na proljeće, mada je broj zaraženih osoba neusporedivo veći. Ne moramo se odreći svega, ali probajmo osvijestiti što svatko od nas može napraviti da ne dođe do naglog širenja broja oboljelih osoba u Senju“, poručio je Bilović. Kakvo će dalje stanje biti po pitanju broja zaraženih, ovisit će o našem ponašanju, dodao je Bilović.

Bilović je pozvao stanovnike Senja da ako nije nužno ne dolaze u Grad Senj i gradske ustanove kako bi dobili neku informaciju, informirali se o statusu predmeta i slično, već sve informacije mogu dobiti putem službenog telefona, a obrasci za odteđene vrste usluga postoje na internetu i sve se može obaviti mailom, što je sigurnije za svih, i zaposlenike i građane.

error: Content is protected !!