Crescendo zasvirao, Senjani donirali za Ligu protiv raka

Na humanitarnom koncertu prikupljeno je 14 tisuća kuna

SENJ Humanitarni koncert, kojeg su organizirali Senjska liga protiv raka i glazbeni sastav Crescendo na Pavlinskom trgu u Senju, privukao je veliki broj Senjana. Prikupljeno je više od 14 tisuća kuna.
– Priča je prilično jednostavna kad se radi o dobrim ljudima koji hoće pomoći i sudjelovati u boljitku zajednice. Za Crescendo svi znamo koliko su kvalitetni muzičari i kako sviraju, ali su i kvalitetni ljudi. Drugi put su sami inicirali održavanje humanitarnog koncerta gdje bi se prikupila sredstva za pomoć u djelovanju senjske Lige protiv raka, a time direktno pomažu i oboljelima od malignih bolesti u našem gradu, pa i šire, rekao je dr. Miroslav Prpić, predsjednik senjske Lige protiv raka.

– Da smo samo pokrenuli akciju, ona je već uspjela u samom početku, a kao što je rekao i dr. Prpić u najavi događaja, nama je bitno da potaknemo ljude da se na neki način to zakotrlja. Mi smo otvoreni za suradnju, pogotovo za jednu takvu humanu udrugu kao što je senjska Liga protiv raka. I dalje podržavamo, ne samo ovakve akcije, nego i pomoć direktno ljudima, ako je nekome potrebna, rekao je Darko Dado Čulinović, član Crescenda.

Pohvalio je dr. Prpić i aktivistice Lige koje koje sudjeluju u svim aktivnostima.
– Bez njih ne bi bilo ništa. Ja sam možda inicijator i pokretač, rekao bih koordinator, ali bez žena, aktivistica, koje sudjeluju u radu Lige, koje su u predsjedništvu i iznad predsjedništva, ne bi se moglo ništa organizirati, istaknuo je dr. Prpić.

Oni koji nisu mogli biti sudionicima događanja, a žele pomoći, svoje donacije mogu uplatiti na žiro račun Lige: HR1723400091117034172