Crikvenica dijeli tri nagrade za životno djelo: dobitnici Zdenko Ivančić, Marijan Mavrić i Kuzman Dokoza

Odluka o dobitnicima nakon žučne rasprave vijećnika pred koje je došlo šest kandidata

CRIKVENICA Lani je Crikvenica dodijelila dvije nagrade za životno djelo, a ove godine će dodijeliti tri nagrade, odlučili su crikvenički gradski vijećnici. Ovogodišnji dobitnici su Zdenko Ivančić (posthumno), Marijan Mavrić i Kuzman Dokoza. Na gradsko vijeće stigla su još tri prijedloga, no Janko Herak (posthumno – prijedlog gradonačelnika Damira Rukavine), Slavko Matejčić (prijedlog Katedra čakavskog sabora Kotor) i Marko Prpić (prijedlog NK Crikvenica) nisu dobili dovoljan broj glasova na tajnom glasovanju koji je predložila predsjednica gradskog vijeća Vesna Car Samsa, a prihvatila većina vijećnika (SDP-ova koalicija i Treći blok).

Odluci je prethodila polusatna žučna rasprava u kojoj su omiljene riječi bile politički cirkus i političko prepucavanje. Kandidati su gotovo pali u drugi plan u seriji međusobnih optužbi struja u vijeću, definiranja tko je s kim u koaliciji, kako se glasovalo lani i kako će se glasovati sljedeće godine. Spomenuto je i kako više nitko od zaslužnih građana neće prihvatiti kandidaturu nakon ovakvih rasprava. Kako je tekla rasprava o dodjeli nagrade za životno djelo možete vidjeti na snimci sjednice (1:28:00 do 2:00:00).

Nakon rasprave otišlo se na pauzu koja je trebala trajati deset minuta. Pauza se razvukla na gotovo pola sata. Slijedilo je tajno glasovanje. Ivančić je dobio 10 glasova, uz 2 suzdržana i jedan protiv. Mavriću je pripalo 9 glasova, uz 4 suzdržana. Za Dokozu je glasovalo 8 vijećnika, uz 5 suzdržanih. Prpić je dobio glasove 6 vijećnika, 3 su bila suzdržana, 4 protiv. Herak je dobio podršku 5 vijećnika, uz 6 suzdržanih i 2 protiv. Matejčić je dobio 5 glasova, uz 8 suzdržanih.

Vijećnici su se složili da Herak, Matejčić i Prpić dobiju zahvalnicu. Gotovo jednoglasno su vijećnici podržali prijedlog predsjednice gradskog vijeća Car Samse. Tek je vijećnik Igor Ivančić bio suzdržan kod Heraka.

Četiri godišnje nagrade Grada Crikvenice dobit će Muzej Grada Crikvenice (područje znanosti, kulture, odgoja i obrazovanja), Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica (područje zdravstva, socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti), Robert Bashota (područja uprave, gospodarstva i zaštite okoliša) te Marino Milićević iz područja sporta i tehničke kulture.

error: Content is protected !!