Crikvenica iskustvom do pobjede u Senju

Nehaj – Crikvenica  0:2 (0:1)

SENJ Igralište Nehaja. Gledatelja: 250. Sudac: Luka Slišković (Zagreb)
Strijelci: 0:1 Butorac (6.), 0:2 (Šarković)
Žuti kartoni: Mikulica, Ćaćić (Nehaj), Alilović, Matešković, Bogdanić, Prpić (Crikvenica)
NEHAJ Herman, Pejanović (od 45. Vuković), Lagumdžija, Mikulica, Tomac, Budan, M. Prizmić (od 45. D. Lagumdžija), Ćaćić, Rončević, Filipović, Hodak (od 45. V. Tomljanović)
CRIKVENICA Baričević, Merle, Preni, Prpić, Matešković, Bogdanić, Šarković (od 72. Štemberger), Alilović, Buršić (od 80. Mioč), Imeraj, Butorac (od 85. Lukarić)

Na otvaranju proljetne sezone Crikvenica je rutinski pobijedila Nehaj u Senju. Nitko neće predugo pamtiti jednu skromnu utakmicu, s vrlo malo lijepih poteza. Bilo je to klasična utakmica u kojoj je iskusnija ekipa iz vrha ljestvice nadmašila mladu ekipu s dna ljestvice. Vrlo malo prilika, puno nabijanja i nepotrebno izgubljenih lopti. Prevagu je donijela iskusna crikvenička trojka: kapetan Butorac – Alilović – Imeraj. Uspjevali su držati loptu dok su drugi nabijali. Senjani su moćni kad loptu doguraju u šesnaesterac, no danas su bili daleko od gola. U prvom dijelu pokušavao je Budan, a tijekom cijele utakmice kapetan Tomac se lavovski borio, no okruživalo ga je previše igrača gostiju.

 

 

 

 

 

Prvu šansu imaju domaćini, u trećoj minuti Tomac krade loptu, ide sam iskosa na gol, puca, no ostaje 0:0. Možda bi Nehaj mogao napraviti nešto više da već u šestoj minuti nisu bili u minusu. Butorac je opalio s dvadesetak metara, a lopta je prebacila vratara Hermana u luku koji je sugerirao da se lopta odbila od bloka. No, čini se da je uz precizan i lukav udarac Butorca loptu naglo spustila bura. Nekoliko minuta kasnije dobar udarac Prizmića iskosa, nakon prodora Budana. Šarković uzvraća, također s boka, a Herman skida neugodnu loptu ispod prečke. Nakon toga igra potpuno nestaje. Nabijanje, olako izgubljene lopte, utakmica bez igre. Tek u 57. nova šansa domaćina. Mikulica puca u kut, Baričević skida neugodnu loptu, a iz kornera glavom prijeti Lagumdžija. Sve je riješeno golom Šarkovića u 60. minuti. Nakon toga jalova inicijativa Nehaja, tek jedna prijetnja izdaleka. Zadnjih pola sata Alilović i Butorac drže sredinu.

Na utakmici je pušten u rad novi semafor.

Crikvenica Uspješnija Od Nehaja

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank