Crikvenica u lipnju među top 10 hrvatskih destinacija po noćenjima u privatnom smještaju i hotelima

Crikveničko-vinodolska rivijera u lipnju je ostvarila 217 tisuća noćenja

CRIKVENICA Prema broju noćenja i u obiteljskom i u hotelskom smještaju, Crikvenica je među top 10 destinacija u Hrvatskoj u lipnju, podaci su TZ Kvarnera. Crikveničko-vinodolska rivijera u lipnju je ostvarila 217 tisuća noćenja. Time se Crikveničko-vinodolska rivijera svrstala na treće mjesto u Primorsko-goranskoj županiji. Krk je prvi s 610 tisuća noćenja, slijede Cres i Lošinj s 318 tisuća noćenja. Otok Rab je zaključio lipanj s nešto više od 176 tisuća noćenja, a opatijska rivijera s 151 tisućom noćenja.

Na Kvarneru je u prvih šest mjeseci 2021. godine ostvareno više od 2,1 milijuna noćenja, što je za 31 posto više nego u istom razdoblju lani.
– Usporedimo li pak ovogodišnji turistički promet s rekordnom 2019. godinom, tada smo tijekom lipnja dostigli gotovo 60 posto noćenja, odnosno 50 posto noćenja tijekom prvih šest mjeseci, istaknula je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te naglasila sljedeće:
– Sada su ključni trenuci kada svi zajedno možemo doprinijeti da epidemiološko stanje ne izmakne kontroli te da se ne ponovi prošlogodišnja situacija kada je sezona naprasno prekinuta 15. kolovoza. Posebnu pozornost treba usmjeriti ka održavanju manifestacija, te iako je epidemiološko stanje trenutno stabilno trebamo biti posebno pažljivi pri njihovoj organizaciji i potencijalnoj situaciji da postanu nova žarišta, upozorava direktorica Peršić Živadinov.

Lipanj u Senju jači za 38 posto od lanjskog

Na području Grada Senja u lipnju je ostvareno 38 posto noćenja više no lanjskog lipnja. Ako usporedimo ovogodišnji lipanj s posljednjim “normalnim”, 2019. godine, Senj je na 50 posto noćenja. Na kraju lipnja na senjskoj rivijeri je odmaralo 2.650 gostiju.