Crikvenica4Pets: Radićevim trgom šetalo 300 pasa iz 12 država

Polovicu sudionika Nacionalne kinološke izložbe činili su hrvatski predstavnici, a slijedili su Talijani s pedesetak pasa, Slovenci sa tridesetak

CRIKVENICA Oko 300 pasa prošetalo je Trgom Stjepana Radića u Crikvenici na Nacionalnoj kinološkoj izložbi što se održava u sklopu manifestacije Crikvenica4Pets. U pet friendly destinaciju, kako bi se reklo na novovjekom hrvatskom jeziku, stigli su psi iz 12 država. Polovicu sudionika izložbe činili su hrvatski predstavnici, a slijedili su Talijani s pedesetak pasa, Slovenci sa tridesetak, Austrijanci sa sedam. Stigli su četveronožni ljubimci iz još sedam država EU, Češke, Francuske, Njemačke, Mađarske, Litve, Slovačke, Španlolske, te iz Srbije.
Tko se začudio tolikom odazivu, vjerojatno ne zna da u EU živi 60 milijuna pasa. Za ilustraciju, toliko Francuska ima stanovnika. I Hrvati su zaluđeni europskom modom zajedničkog života sa najboljim čovjekovim prijateljem. U našoj domovini gotovo dvije trećine kućanstava ima psa.

Neupućeni u europske i hrvatske trendova vjerojatno su ostali u čudu kad su stali čitati koje su sve pasmine prošetale centrom Crikvenice. Rodezijski riđbek je bio najbrojniji. Bilo je tu i Vipeta, Američke akite, Graničarskog kolija, Australskog ovčarskog psa. Odahnuli smo kad smo na popisu najzastupljenijih vidjeli i ponešto poznatih pasmina. Zlatni retriver, Labrador retriver, Dalmatinski pas, Francuski buldog, Bokser, Šnaucer patuljasti crni, Jorkširski terijer. Ipak je najbitnije da se šetalo i zabavljalo i da se Crikvenica još jednom potvrdila kao znana i gostoljubiva destinacija psima i njihovim vlasnicima.

Program se nastavlja danas po sljedećem rasporedu:
10 – 19 Sajam proizvoda i usluga za kucne ljubimce
10 Likovna radionica za djecu (tema: kućni ljubimci)
10,15 Tetovaže za kućne ljubimce i Face-painting za djecu
10,30 Dječji nastup – plesna sekcija KUD-a „Vatroslav Lisinski“
11 Dječja predstava o kućnim ljubimcima: "Festival životinjskog carstva"
11,30 Klaunska predstava – izrada životinja od balona
15,30 Priprema i uređivanje ljubimaca za karneval – Beach bar „Figa“
16 Demonstracija vježbe poslušnosti pasa
17 Karneval kućnih ljubimaca – predstavljanje na Trgu Stjepana Radica
Druženje sa psima i mačkama iz skloništa za nezbrinute životinje Veterinarske ambulante Crikvenica i Udruge Sretna Šapa

error: Content is protected !!