Crikveničani se borili, ali i primali prognanike

Dan pobjede obilježavao se u Crikvenici i Lici, gdje su Crikveničani krvarili za domovinu

CRIKVENICA Predstavnici Grada Crikvenice, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te Policijske postaje Crikvenica položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomenicima i na grobovima branitelja u Crikvenici, Dramlju, Jadranovu, Selcu i Grižanama. U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici služena je sveta misa.

Predstavnici braniteljskih udruga, delegacija Grada Crikvenice i komunalnog društva Eko-Murvice na čelu sa predsjednikom gradskog vijeća Josipom Frišom sudjelovala je na komemoracijama u Zalužnici i Otočcu.
Gradonačelnik Damir Rukavina uputio je i čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.
“Na području Grada Crikvenice nije bilo izravnih borbi, no Crikvenica je dala veliki doprinos Domovinskom ratu. Naši branitelji i sudionici Domovinskog rata svojom hrabrošću pridonijeli su stvaranju moderne Hrvatske.
Na našem području prihvatili smo i zbrinuli velik broj prognanika i izbjeglica te smo u ratno i poslijeratno vrijeme bili njihov drugi dom”, istaknuo je gradonačelnik Crikvenice.
Crikveničani su pozdravili i postavljanje 7-metarske hrvatske zastave na zvonik crkve Sv. Antuna Padovanskog. Po dimenzijama identičnoj pobjedničkoj zastavi s kninske tvrđave.

error: Content is protected !!