Crikvenička hitna lani imala 90 intervencija u prometu

U tri ljetna mjeseca hitna pomoć odradi 42 posto svih intervencija u prometu

CRIKVENICA Lani je crikvenička ispostava Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije imala 90 intervencija u prometu, jednu manje no preklani, podatak je iznesen na sjednici Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije. Dakle, svaki četvrti dan crikvenička hitna izađe na intervenciju zbog prometne nezgode.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Davor Vukobrat iznio je podatak da su lani timovi Hitne medicinske službe zbrinuli 746 osoba ozlijeđenih u prometnim nezgodama, što je za 13 posto više nego preklani. Najviše je ozlijeđenih u prometnim nezgodama tijekom ljetnih mjeseci, točnije u lipnju, srpnju i kolovozu 2021. godine. U tri mjeseca hitna odradi 42 posto svih intervencija u prometu.

Od deset ispostava Zavoda za hitnu medicinu PGŽ lani je najviše intervencija imala riječka (363). Crikvenička ispostava je na drugom mjestu, a slijede ispostave Krk (80), Opatija (62), Delnice (44)… Crikvenička ispostava jedna je od dvije u kojima nije povećan broj intervencija. U Rijeci je, primjerice, broj intervencija povećan za desetak posto u odnosu na preklani. U Krku za dvadesetak posto, u Opatiji za desetak.