Crikvenička hitna, nakon riječke, ima najviše intervencija na terenu

Lani su Crikveničani na teren izašli 3.243 puta. Najviše posla u kolovozu (399 intervencija), a najmanje u prosincu (176)

CRIKVENICA Hitna pomoć u Crikvenici lani je imala 3.243 intervencije na terenu i nakon Rijeke najzaposlenija je ispostava Hitne pomoći na području Primorsko-goranske županije, kažu podaci Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije.
Lani je Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije evidentirao 28 tisuća hitnih intervencija na terenu. Među deset ispostava prednjači riječka na koju otpada 50 posto intervencija. Na trećem mjestu je ispostava Krk s 2.960 intervencija, a slijedi Opatija s 2.348 intervencija na terenu.
Crikvenička ispostava u prosjeku ima devet intervencija na terenu dnevno. Jasno je da najviše posla ima ljeti. Hitna je u Crikvenici najzaposlenija u kolovozu (399 intervencija na terenu), a slijede lipanj (367) i srpanj (365). Najmanje je posla bilo u prosincu (176 intervencija), studeni je zabilježio 181 intervenciju, a veljača 195.
Drugačija je situacija po broju pregleda u prostoru za reanimaciju Zavoda za hitnu medicinu. Godina je zaključena s
18.600 pregleda. Crikvenica je s 1.621 pregledom na petom mjestu, a prednjači Rab s više od četiri tisuće pregleda koji slijede ispostave Mali Lošinj, Delnice, Rijeka…

error: Content is protected !!