Crikvenička mažoretkinja Dina svjetska prvakinja u solu

Drugo zlato Dina Jurić je osvojila ekipno s Plesnim klubom Fiume

CRIKVENICA Mažoretkinja Plesnog kluba Fiume i učenica šestog razreda OŠ Vladimira Nazora Dina Jurić pobijedila je na WAMT svjetskom prvenstvu 2021. i tako osvojila titulu svjetske prvakinje. Ovogodišnje svjetsko prvenstvo mažoret i twirling plesa održalo se online zbog pandemije. u konkurencija 500 koreografija i 70 svjetskih timova
Kadetska solistica izborila je svjetsko zlato u solu s dva štapa u konkurencija 500 koreografija i 70 svjetskih timova. Srebrno odličje izborila je u disciplini s jednim štapom. Dina se natjecala i ekipno. S Paolom Rađom, Sarom Peričić i Miom Dumić osvojila je svjetsko zlato. Dina Jurić ostvarila je veliki broj bodova te je stigla do drugog mjesta u sveukupnom poretku svih natjecatelja prvenstva pod nazivom “Najbolja od najboljih”.
Dina objašnjava kako je izrazito zahvalna svojoj trenerici Paoli Rađi koja joj je pomogla da ostvari svjetski uspjeh kao i mnoge druge uspjehe te cijelom Plesnom klubu Fiume koji ju je podržavao i poticao na postizanje što boljih rezultata.