Crikveničke ekipe na međužupanijskom natjecanju Crvenog križa

U konkurenciji ekipa iz Primorsko-goranske i Istarske županije ekipe GDCK zauzele su osmo i deveto mjesto

PULA Na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa za područje Primorsko-goranske i Istarske županije, ekipe Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica zauzele su osmo i deveto mjesto.

Ekipa mladih iz SŠ Dr. Antuna Barca u sastavu Antonela Šamal, Matija Manestar, Antonija Bilen Lukežić, Anita Brozović i Paula Tomičić, pod vodstvom mentora, prof. Milana Martuslovića, osvojila je osmo mjesto u konkurenciji deset ekipa.

Ekipa podmlatka iz OŠ Zvonka Cara u sastavu Anamarija Katušić, Nika Antić, Monica Leogrande, Ines Kolaković, Petra Varelija i Sofija Lekaj, pod vodstvom mentorice prof. Ivane Hegedus Crnčić, osvojila je deveto mjesto u konkurenciji 13 ekipa.

Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.

“Zahvaljujemo učenicima, mentorima i ravnateljima škola, kao i auto-školi T.A. Crikvenica koja nam već godinama ustupa prostor učionice za pripremu ekipa”, rekla je ravnateljica GDCK Crikvenica Irena Gašparović.

error: Content is protected !!