Crikvenički branitelj na psihijatriji, a kad se vrati čeka ga ulica

Novi vlasnik objekta ušao je u stan koji je 31 godinu koristio Križovan, a još nema informacije gdje bi se branitelj mogao smjestiti

CRIKVENICA Uoči Božića pisali smo tekst koji započinje “Božić pred vratima, a pitanje je dana kada će hrvatski dragovoljac iz Crikvenice završiti na ulici. Broji posljednje dane u stanu u kojem je proveo 31 godinu”. U međuvremenu je Slavko Križovan završio na psihijatriji u Rijeci, a novi vlasnik objekta odnosno nekadašnjeg hotela Eden ušao je u stan koji je koristio Slavko i njegove stvari premješta u garažu u prizemlju. Kad izađe s psihijatrije, Slavko Križovan će se naći na ulici.
Uoči odlaska na psihijatriju Slavko je pokušavao naći odgovor kako riješiti svoj stambeni status, no još nema nikakve konkretne odgovore.

Slavkove stvari novi vlasnik prebacio je iz stana u garažu

Na aktualnom satu gradskog vijeća Crikvenice pred kraj prosinca, nakon što smo objavili tekst o sudbini branitelja na našem portalu, postavljeno je pitanje da li je u Gradu Crikvenici bilo saznanja da će branitelj ostati bez stana i da li postoji mogućnost da se pomogne u ovoj situaciji?
Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Jasminka Citković je odgovorila da se Križovan nije javio niti jednim zahtjevom, niti na natječaj za gradske stanove, a to je jedini način na koji se možemo dodijeliti stan. Poslan je upit nadležnim ministarstvima, ne da prebacujem nadležnost već da se dogovorimo kako riješiti situaciju. Odgovor nismo dobili, ali svakako ćemo požuriti i pokušati riješiti slučaj na zadovoljstvo čovjeka koji je u teškoj situaciji, objasnila je pročelnica Citković.

Tekst o Slavkovom ratnom putu i sudbini, objavljen u prosincu na našem portalu, pročitalo je 11 tisuća ljudi.
https://tunera.info/hrvatski-dragovoljac-mora-napustiti-stan-u-kojem-zivi-31-godinu-bozic-ceka-prehladen-u-mraku-bez-grijanja/