Crikvenički vaterpolisti gotovo kaznili opuštanje Lošinjana

Nakon sigurnog vodstva 8:0, trener gostiju uvodi drugu ekipu, a Crikveničani u trećoj četvrtini stižu do 7:8

CRIKVENICA U drugom kolu ovogodišnje 3. HVL – skupina Rijeka mladi crikvenički vaterpolisti ubilježili su novi poraz. Utakmica je predstavljala još jedan korak na putu prema sazrijevanju kvalitetne generacije igrača. Kao i u prošlom kolu, protiv rovinjskog Delfina, domaći su susret počeli u grču. Nakon dvije promašene prilike za probijanje jakog presinga, slijedi odgovor. Četiri gola iskusnijih gostiju. U drugoj četvrtini potpuno isti scenarij. U trećoj četvrtini gosti se opuštaju, vade iz igre četiri glavna igračka aduta. Potcjenjuju domaće vaterpoliste i slijedi uragansko približavanje domaće ekipe (od 0:8 na 7:8). U posljednjoj četvrtini trener Lošinjana Jureša vraća četvoricu najiskusnijih u igru. Umorna domaća obrana nekoliko puta popušta i gosti odlaze na sigurnu razliku. Ovaj put najbolji u domaćim redovima bio je Lovro Knez. Na presing gostiju odgovarao je još jačim presingom, oduzimao lopte, poentirao i asistirao u napadu.
Vaterpolisti VKC-a nestrpljivo čekaju debi dramaljsko-zagrebačke braće Barišić, kao i oporavak ozlijeđenog Marka Novkovskog. Pred Crikveničanima su tri gostovanja, prvo je sljedećeg vikenda u Puli.

Ante Sučić

Lucas Pavlić

 

 

 

 

 

 

 

U utakmici U-13 momčadi, koja je bila uvertira seniorskoj utakmici, Crikveničani su izgubili 7:21. Mladi vaterpolisti (od kojih je većina tek počela trenirati vaterpolo) ovaj put su bolje ušli u utakmicu, ispravivši tako gorak okus nakon rekordnog domaćeg poraza od Delfina prošlog vikenda.

 

 

 

 

 

 

 

Crikvenica – Lošinj 8:13 (0:4, 0:4, 6:0, 2:5)
CRIKVENICA: Stojčić Mureta, Klarić Babić, Galić (2), Knez (4), Sučić (1), Pavlić (1), Domijan, Blažičević, Bosančić, Kordiš, Škiljan, Car, Milkulić, Cvetković Treneri: Brozičević i Danijel Car

Žan Roko Domijan

error: Content is protected !!