Crikvenički vaterpolisti na Lošinju odigrali utakmicu sezone

Kod rezultata 7:7, Crikveničani su 57 sekundi pred kraj imali igrača više. Nisu iskoristili prednosti i na kraju su izgubili 7:8

CRIKVENICA Vaterpolisti Crikvenice odigrali su dobro utakmicu na Lošinju, minimalno izgubili od domaćina u četvrtom kolu 3. Hrvatske vaterpolske lige – skupina Rijeka. Završilo je 8:7 za Lošinj (3:2, 1:1, 1:1, 3:3).
Čini se da su vaterpolisti Lošinja su pomalo podcijenili mlade goste iz Crikvenice, osobito nakon pobjede 16:5 u prvom kolu na plivalištu u Crikvenici. Na Čikatu se gledala vrlo izjednačena i kvalitetna utakmica. Najveće vodstvo domaćina bilo je 7:5, ali su u zadnjoj četvrtini Crikveničani golovima Marka Novkovskog i odličnog Marka Barišića (3 gola) izjednačili na 7:7. Prilika za goste otvorila se 57 sekundi prije kraja utakmice nakon tek četvrtog isključenja domaćih igrača. Gostujuća klupa zove time-out, ali izvedba dogovorene akcije s igračem više nije bila na visini dotadašnje igre vaterpolista Crikvenice. Umjesto da su zabili, primili su gol iz idućeg napada za slavlje domaćih (8:7, Sorić).

Ovaj put Crikvenica nije dozvolila kontre, a i igra s igračem manje bila je na zavidnoj razini. Šteta je da u takvom razvoju situacije ekipa VKC nije uspjela iznenaditi, ali nema razloga za tugu jer je primjetan napredak u igri iz tjedna u tjedan. Nedostatak iskustva nadoknađuje se borbenošću i timskom igrom. Igra u napadu je sve tečnija, vrlo mlada ekipa, redom mladića od 15 i 16 godišnjaka, ima pred sobom vrlo lijepu budućnost.
U subotu Crikveničani u posljednjoj ligaškoj utakmici lige dočekuju rovinjski Delfin. Utakmica počinje u 20,30 sati.

CRIKVENICA Stojčić-Mureta, L. Barišić 1, Galić, Knez 1, Domijan, F. Pavlić, Novkovski 1, Blažičević, M. Barišić 3, Kordiš, Škiljan 1, Turak, Miklić, L. Pavlić