Crikvenički vaterpolisti treći na turniru u Slavonskom Brodu

Divno je gledati kako stasa nova generacija crikveničkih vaterpolista, hvali trener i predsjednik kluba Zoran Brozičević

CRIKVENICA Vaterpolisti Crikvenice na međunarodnom turniru za mlađe juniore (igrači rođeni 2006. godine i mlađi) Tintilinić 2022. u Slavonskom brodu osvojili su treće mjesto u konkurenciji devet ekipa.
U grupi su Crikveničani izgubili od domaćina Marsonije 6:7. Uslijedile su pobjede protiv Lošinja 15:9 i Zagreba 8:6. Sustav natjecanja je takav da samo pobjednici skupina igraju finale dok drugi u skupini igraju za treće mjesto.
Utakmica za treće mjesto je donijela Zagrebački Plivački Klub. U prve dvije četvrtine “rovovska” bitka tijekom koje se izmjenjivalo vodstvo. U trećoj četvrtini Crikveničani stižu do plus dva koje čuvaju do kraja. Obrana na čelu sa izvrsnim golmanom Andrijom Miklićem uspjela je zaustaviti sve pokušaje Zagrepčana. Na kraju pobjeda 10:7 uz neizmjerno veselje igrača i trenera.

Turnir u Brodu

– Sve pohvale igračima, bili su nezaboravni, prava ekipa. Divno je gledati kako stasa nova generacija crikveničkih vaterpolista. Mnogi od njih već su stekli vrijedno iskustvo kroz igranje 1.B HVL. Tako su tu izvrsni golman Andrija Miklić, gromoviti pucač i stup obrane Bože Galić, mozak ekipe i vaterpolski romantičar Fran Pavlić i neumorni all-rounder Žan Roko Domijan. Osim spomenute četvorice tu je cijela plejada mladića čije vrijeme tek dolazi i koji pokazuju veliki potencijal, a dali su veliki doprinos ostvarenju ovog rezultata: Lucas Pavlić, Patrik Turak, Fran Ratković, Toni Matejčić, Toni Brnić, Mateo Ružić, Damian Perčinlić, Dominik Strenja, Grigor Mandrapa i Adriano Čugalj, hvali trener i predsjednik kluba Zoran Brozičević.

Turnir je osvojila ekipa Galeb Makarska rivijera, a Marsonia je bila druga.