Dobar otpor crikveničkih vaterpolista ex prvoligašu iz Makarske

Galeb Makarska rivijera – Crikvenica 19:10 (5:3, 4:2, 5:3, 5:2)

SPLIT Vaterpolisti Crikvenice na teškom gostovanju u Splitu doživjeli su poraz, ali pružen je dobar otpor jakom Galebu iz Makarske. O snazi Galeba govori činjenica da je to klub koji je još u sezoni 2019/20. bio stabilni prvoligaš, na kraju prvenstva osvojio je sedmo mjesto u konkurenciji deset klubova. Iz prve lige su istupili zbog uobičajenih financijskih problema koji nagrizaju hrvatski sport, a pogotovo vaterpolo. Čak sedmorica igrača koji su igrali te sezone je nastupilo za Galeb i u utakmici protiv Crikvenice (Podrug, Rašić, Kuzmanić, Ledić, Žilić, Miočević i Topić). U takvom odnosu snaga mladi Crikveničani popustili su tek sredinom treće četvrtine kad su dva beka (Doknić i Škiljan) zahvaljujući vrlo kvalitetnim teškim centrima Makarana ispala iz igre zbog tri isključenja. Do tih trenutaka rezultat je bio vrlo dobar (7:11 u korist Galeba). Cijela ekipa zaslužuje pohvale za dobar i borben nastup, ali posebno su se istakli Borna Stojčić Mureta s tri obranjena peterca i nizom refleksnih obrana u teškim situacijama, Sven Kirinec (4 gola s 2 metra) koji je izrastao u jednog od najboljih centara lige i Marko Barišić (3 gola) svojom efikasnom igrom u napadu.

Do kraja prvenstva 1.B HVL ostalo je samo jedno kolo u kojem će VK Crikvenica iduće subote igrati protiv vodećeg POŠK-a 1937 na Kantridi. Oči vaterpolo javnosti biti će uprte u tu utakmicu u kojoj se očekuje obrana prve pozicije od strane POŠK-a 1937, ali i u utakmicu u Gružu u kojoj se sastaju Gusar i drugoplasirani Bellevue (prvak zadnja četiri izdanja 1.B lige) koji se nada kiksu Splićana na Kantridi.

CRIKVENICA Stojčić Mureta, L. Barišić, Galić 2, Blažičević, Doknić, Pavlić, Novkovski, M. Barišić 3, Domijan, Kirinec 4, Škiljan, Krota 1, Miklić, Šurbek, treneri: Brozičević i Ježić

error: Content is protected !!