CRO Race: slika iz Crikvenice otišla u 130 država svijeta

Pobjednik 219 kilometara duge etape od Biograda na Moru do Crikvenice je Francuz Laurance

CRIKVENICA Francuz Axel Laurance, član momčadi B&B Hotels KTM, pobjednik je četvrte etape ovogodišnje biciklističke utrke CRO Race vožene od Biograda na Moru do Crikvenice u dužini od 219 kilometara. Za Crikvenicu i čitav kraj je još bitnije da su slike otišle u 130 država svijeta. Kamere nisu pratile samo dvjestotinjak najboljih biciklista svijeta već i ljepote kraja poput nove plaže u Jadranovu i zanimljive kadrove, poput murala posvećenog riječkim braniteljima na zapadnom ulazu u Senj.

Laurance je u kišnoj Crikvenici u završnom sprintu pretekao Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious) te odbio napad vodećeg u ukupnom redoslijedu Talijana Jonathana Milana (Bahrain Victorious). Milan je završio kao drugoplasirani, a Mohorič kao trećeplasirani.
– Ovo je moja prva profesionalna pobjeda i nevjerojatno sam sretan zbog nje, a volio bih se i vratiti u Hrvatsku na odmor, izjavio je Laurance.

U Crikvenici su bicikliste dočekali gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić, predstavnica TZ Kvarnera Silvia Brala Haramina i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Crikvenice Mario Zubčić, inače zaljubljenik u biciklizam.
Peta etapa utrke kreće sutra (subota) iz Opatije, a cilj je u Labinu.