CRO Race sutra prolazi kroz Senj i Novi te stiže na cilj u Crikvenicu

Hrvatskim primorjem proći će dvjestotinjak ponajboljih biciklista svijeta

CRIKVENICA Dvjestotinjak ponajboljih biciklista svijeta s pet kontinenata sutra će proći Crikvenicom u sklopu Međunarodna biciklističke utrka CRO Race. Sutra je na rasporedu četvrta etapa koja ima start u Biogradu na Moru, a nakon 219 kilometara cilj u Crikvenici. Doček biciklista na cilju na Trgu Stjepana Radića zakazan je u 16 sati.

Djeca će imati svoju utrku. Kids CRO Race, treći put zaredom. Riječ je o virtualnoj dječjoj biciklističkoj utrci na biciklističkim trenažerima koji se međusobno povezuju te na ekranu reproduciraju animaciju biciklističke utrke. Svi trenažeri imaju isti protokol opterećenja te djeca startaju virtualnu biciklističku utrku koja se prikazuje na ekranu, a publika je može pratiti i bodriti natjecatelje. Utrka Kids CRO Racevozi se u dvije kategorije (uzrast od 9 do 10 i od 11 do 12 godina). Utrka na trenažerima počinje u 12 sati. Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke.

– Iznimno smo ponosni i radosni što ćemo još jednom biti domaćini ove vrijedne međunarodne sportske priče. Zahvaljujući povoljnom položaju, prirodnoj raznolikosti, zdravoj i blagoj klimi koja većinu godine pruža brojne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom te pratećoj infrastrukturi, Rivijera Crikvenica već je desetljećima omiljeno odredište svih generacija sportaša i rekreativaca. Vjerujem da će se svi sudionici biciklističke utrke osjećati ugodno i dobrodošlo na našoj rivijeri sporta i zdravlja te da će se rado vratiti s obiteljima i prijateljima. Dragi biciklisti, želim vam puno uspjeha i nezaboravnih doživljaja, rekao je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.

Na crikveničkom području sutra vrijedi posebna prometna regulacija, koja uključuje zatvaranje Jadranske magistrale, kako se budu približavali biciklisti, i to u Selcu, Crikvenici i Dramlju te zatvaranje prometa na relaciji (Crikvenica) Zidarska – Kotorska – Vinodolska – Frankopanska – Ulica Ivana Skomerže – Trg Stjepana Radića – Strossmayerovo šetalište – Gajevo šetalište – Prilaz obali (Dramalj) – Zidarska ulica – Kotorska ulica – Vinodolska – Frankopanska – Ivana Škomerže – Strossmayerovo šetalište – Trg Stjepana Radića (Crikvenica) i to od 15 do 18,30 sati. Večeras je zatvoreno parkiralište na Strossmayerovom šetalištu te parking uz Ulicu Ivana Skomerže u Crikvenici.

Organizator utrke je Top Sport Events, a partneri organizacije cilja četvrte etape: TZ Grada Crikvenice, Grad Crikvenica, Eko Murvica i ŽLU Crikvenica.

Utrka prolazi kroz Senj i Novi

Senj će sutra dočekati Cro Race odnosno četvrtu etapu koja se vozi od Biograda na Moru do Crikvenice. Prolazak biciklista kroz središte Senja se očekuje između 15,30 i 16 sati. Iz Grada Senja pozivaju građane, posebno djecu, da u što većem broju dođu i podrže utrku. Utrka sutra prolazi dionicom Karlobag – Ribarica – Cesarica – Prizna – Jablanac – Živi Bunari – Sveti Juraj – Senj – Bunica – Sibinj. Od 13,30 do 16,30 sati na području PU ličko-senjske na snazi će biti privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama regulirati uz nazočnost policijskih službenika i predstavnika organizacije. Kroz Novi Vinodolski će utrka proći između 16 – 16,30 sati.