Crta pod jesen: Crikvenica čudesna, Vinodol i Nehaj zadovoljni, Naprijed čeka teško proljeće

Lideri su primili samo pet golova. Vinodol se na kraju jeseni približio cilju: četvrtom ili petom mjestu. Nehaj je u zlatnoj sredini.  Naprijed plaća danak neiskustvu i koroni

CRIKVENICA Završio je jesenski dio prvenstva u 3. HNL Zapad. Još Naprijed mora odigrati zaostalu utakmicu protiv Pazinke na Lonji i nogometni tereni u Hrvatskom primorju mogu u zimski san. Vrijeme je za podvlačenje crte pod jesen koja će se pamtiti po fantastičnoj izvedbi Crikvenice, koroni koja je umnogome diktirala ritam utakmica, sastave ekipa i popunjenost tribina. No, nećemo previše ocrnjivati nogometnu jesen. Sigurno je bolja od nogometnog proljeća u kojem su stali život i nogomet. Kako bi izgledao “završni račun” po klubovima?

CRIKVENICA 1. mjesto – 35 bodova

Jesu li predsjednik Prpić i trener Svast u srpnju mogli sanjati ovakvu jesen?

Lani je objavljena monografija za 100 godina kluba. Kad se bude pisala neka sljedeća monografija, nema sumnje da će jesen 2020. godine ostati zapisana zlatnim slovima. Prvo mjesto, sa 11 pobjeda i dva remija. Bez poraza, sa samo pet primljenih golova. Premašili su Opatiju koja je prošlo prvenstvo primila sedam golova. Još je i osvojen županijski kup.
Trener Nehajev Svast, otkako je preuzeo kormilo Crikvenice pred proljetni dio prvenstva, ima 16 pobjeda, dva remija i dva kup poraza. Jedan kup poraz donio je Osijek koji pobjeđuje i Dinamo. A kup poraz protiv Kraljevice? Dogodilo se. U proljeće Crikvenica ide sa velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Grobničan i Jadran koji dijele drugo mjesto.
Što se dogodilo Crikvenici da od prosječne ekipe postane lider? Lanjsku jesen Crikvenica je završila peta, a od tada nije bilo velikih kadrovskih promjena. Dres Crikvenice su ove godine navukli Bogdanić i Buljat te Fumić i Vidović koji su stigli potkraj jeseni. Prilično je jasno da velike zasluge u stvaranju moćnog nogometnog stroja ima trener Svast.

VINODOL 6. mjesto – 20 bodova

Buljat i Željko Tomić odveli Vinodol u mirnu luku na kraju jeseni

Novljani su imali prilično turbulentnu sezonu, a krajem jeseni uplovili su u mirne vode i kad se podvuče crta mogu biti zadovoljni šestim mjestom. Dinamično je bilo još u prijelaznom roku. Otišla su četvorica igrača iz prve postave, trebalo je uigrati nove igrače. Zaredale su ozljede i korona, a Vinodol je imao i težak raspored u prvom dijelu. U četiri utakmice u gostima nisu donijela ni boda kući. Znate i sami tko plaća ceh lošim rezultatima. Trener. Marijan Tomić je ostao igrač i kapetan, a posljednja tri kola momčad je privremeno preuzeo Marinko Buljat i donio tri pobjede u tri utakmice. U proljeće će Vinodol sa novim trenerom, Damirom Kraljićem. Četvrto mjesto bježi pet bodova. Nije nedostižno.

NEHAJ 8. mjesto – 15 bodova

Ekipa koja je dobro izgurala jesen. Još da proradi senjski napad

Senjani mogu biti zadovoljni sezonom. Osmo mjesto i bodovna zaliha dvostruko veća od ekipa koja će se boriti za opstanak. Nehaj će moći opušteno ući u proljetni dio, tražiti priliku za afirmaciju mladih igrača. Na početku sezone Nehaj je ostao bez trenera. Dario Dabac je otišao u Istru, a na klupu je sjeo Marin Tomljanović. Senjani će morati popraviti igru na svom terenu, u šest utakmica uzeli su tek sedam bodova. I efikasnost mora na doradu. Senjani su u 13 utakmica zabili samo sedam golova. Uz Naprijed su najneefikasnija momčad lige. Na proljeće se vraća ozlijeđeni Tomac, godinama udarna igla senjskog napada pa je i to jamstvo bolje efikasnosti. Tako bi dobro “legao” jedan klasni strijelac u zelenom dresu. Zadnji red je čvrst. Peta su obrana lige.

NAPRIJED 12. mjesto – 7 bodova

Hreljanima fali iskustva

Hreljani nikako ne mogu biti zadovoljni sezonom, no ne treba biti strog. Mlada i neiskusna momčad borila se protiv jakih i iskusnih protivnika i protiv korone. Jučer su u zapisniku bila desetorica juniora. Mladost se teško nosi sa trećeligaškim veteranima. Primjer za to je i Krk. Novak u ligi ima tek dvije pobjede, tek sedam postignutih golova i tek sedam bodova. Gol razlika minus 23. Naprijed je najlošiji domaćin lige i uz Senjane najnefikasnija momčad lige. Tek je Rovinj primio više golova. Hreljani su uoči sezone ostali bez nekoliko iskusnih igrača i za proljeće im treba tih nekoliko iskusnih igrača jer slijedi teška borba za opstanak.

error: Content is protected !!