Crveni križ dijeli pakete i poziva na akciju Solidarnost na djelu

Za trajanja epidemije redovno se dijele paketi hrane socijalno ugroženim kućanstvima na području Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. U tijeku je prikupljanje i financijskih sredstava

NOVI VINODOLSKI Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa svaki mjesec dijeli pakete hrane socijalno ugroženim kućanstvima na području Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. Tijekom rujna podijeljeni su paketi “Vaš dar za pravu stvar” koje je osigurao Hrvatski Crveni križ. Vrijedne volonterke Laura, Jasmina i Iva, s djelatnicom GDCK Novi Vinodolski Zoranom, obišle su 35 obitelji, od Sibinja do Drivenika.

Aktivnosti se nastavljaju u listopadu 48. sabirnom akcijom “Solidarnost na djelu” kao zajedničkom akcijom svih društava Hrvatskog Crvenog križa, pod sloganom “Ne dvoji, za drugog izdvoji”. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska sredstva namijenjena za najsiromašnije građane. Pozivaju se Novljani i žitelji Vinodolske općine da se uključe u humanitarnu akciju kupnjom bonova zahvalnosti kod volonterki Crvenog križa. Bonovi su ovjereni žigom GDCK.

Uključivanje u akciju “Solidarnost na djelu” moguće je i putem uplata na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski otvorenog za potrebe akcije. Sve zainteresirane pravne i fizičke osobe u akciju se mogu uključiti do 30. studenog uplatom na IBAN: HR8523400091511094963 (model 00, poziv na broj 48, opis plaćanja Solidarnost na djelu 2020.) Prikupljena financijska sredstva koristit će se za kupnju namirnica za božićne pakete hrane za socijalno ugroženo stanovništvo na području djelovanja GDCK Novi Vinodolski. Od ukupnog prihoda akcije 5 posto će se uplatit u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

error: Content is protected !!