Cvitković preuzeo HDZ u Novom, Juričić u Kraljevici

U Bakru i Crikvenici stari predsjednici su i novi, gradonačelnici Klarić i Rukavina

NOVI VINODOLSKI Na unutarstranačkim izborima HDZ je izabrao vodstvo za sljedeći mandat u Bakru, Crikvenici, Kraljevici i Novom Vinodolskom te vodstvo na razini Primorsko-goranske županije.

Izbori u Novom Vinodolskom podarili su zanimljivost. Nakon što je Oleg Butković 15 godina vodio novljanski HDZ, na čelo stranke u Novom izabran je Tomislav Cvitković. Dopredsjednici su veterani HDZ-a, Alen Bruketa, Igor Uremović i Mladen Peričić. Novi predsjednik Cvitković zahvalio se članstvu na povjerenju.

Juričić je dobio više glasova od dosadašnjeg predsjednika Rodina

Kraljevica je imala dva kandidata. Sanjin Juričić je dobio više glasova od dosadašnjeg predsjednika Nikole Rodina. Za potpredsjednike su izabrani Sunčica Vučković, Suzana Baus Rakić i Mathea Burić. Članovi su u izboru članova gradskog odbora povjerenje dali sedmorki: Ivan Blažetić, Jakov Dorić, Damir Dumančić, Oliver Kocijan, Božidar Sotošek, Vesna Špalj i Marija Tkalac.
Novi predsjednik HDZ-a Kraljevice zahvalio je stranačkim kolegama koji su izašli na izbore, a riječi zahvale uputio je i konkurentu na unutarstranačkim izborima, dosadašnjem predsjedniku gradske organizacije, Nikoli Rodinu. Juričić je naglasio da se jedinstveni HDZ okreće pripremama za lokalne izbore na proljeće.

U Bakru je stari predsjednik i novi. Gradonačelnik i saborski zastupnik Tomislav Klarić dobio je povjerenje stranačkih kolega. Za dopredsjednike HDZ-a izabrani su zamjenik gradonačelnika Tomislav Dundović, predsjednik gradskog vijeća Milan Rončević i županijski vijećnik Vice Sep.

Tomislav Klarić

U Crikvenici predsjednik gradske organizacije HDZ-a ostaje gradonačelnik Damir Rukavina. Za dopredsjednike su izabrani Ivona Matošić Gašparović, Josip Friš i Veselko Mutavgjić. U gradski odbor ušli su Sanja Knežević, Raul Gašparović, Mario Jelčić, Damir Ljubanović, Nikolina Blašković, Franko Gržetić, Alen Plukavec, Tomislav Gelemanović, Zdravko Pernar, Dragan Magaš, Dražen Maričić, Goran Peričić, Antonija Stojanov i Ivana Ševerdija.

Damir Rukavina

Butković predsjednik, Klarić dopredsjednik

Predsjednik županijske organizacije ostaje Novljanin Oleg Butković. Među četvero dopredsjednika je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić koji je dobio najviše glasova u izboru za potpredsjednika županijske organizacije HDZ-a. Uz Klarića, dopredsjednička mjesta zauzeli su Majda Burić, Josip Borić i Josip Ostrogović.

Oleg Butković

error: Content is protected !!