Daj pet – stručne radionice za pretilu djecu

Stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u radu sa pretilom djecom udružuju snage i nude jedinstven program u borbi sa debljinom

Porast pretile djece u Hrvatskoj posljednjih desetak godina “potpomognut” je i sadašnjim problemom izolacije izazvane COVID-19 epidemijom. Problem zahtijeva ozbiljan, stručan i holistički pristup pomoći djeci i njihovim obiteljima. Stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u radu sa pretilom djecom udružuju snage i nude jedinstven program u borbi sa debljinom.

Tim koji se sastoji od gastroenterologa, nutricioniste, fizioterapeuta, psihologa i kineziologa nudi program koji djecu i njihove obitelji kroz tri mjeseca vode ka zdravlju, novim životnim navikama i kontroliranom gubitku tjelesne težine. Individualnim pristupom program se prilagođava djetetu obitelji, na način da mijenja prehrambene navike, uvodi fizičku aktivnost u svakodnevni život, edukacijom i liječničkom kontrolom, prati se napredak svakog pojedinog djeteta.

Program pod imenom Daj pet počinje sa radom u petak 22. siječnja i sastoji se od grupnih radionica za djecu starosti od 8 do 17 godina. Program je zamišljen na način da se jednom tjedno dijete i njegova obitelj prati od strane:
– liječnika – gastroenterološki pregled i praćenje,
– nutricionista -individualni plan prehrane, mjerenje sastava tijela, savjetovanje,
– psihologijske grupne radionice o promijeni životnih navika i stavu o hrani
– fizioterapijske vježbe uz tjedni nadzor i praćenje
– kineziolog – poboljšanje motoričkih sposobnosti

Na jednom mjestu svakog tjedna dijete i obitelj dobiva sveobuhvatni program, edukaciju, savjete, plan prehrane i liječničko praćenje. Radionice će se održavati petkom popodne u ambulanti privatne psihološke prakse na adresi: Vrh Martinšćice 83B, Kostrena.

Voditelji programa:
mr. spec. psiholog Zrinka Korotaj Rožmanić, prof,
dr. sc Mladen Peršić, gastroenterolog
dr.sc.Martina Linarić, nutricionist
Vojko Rožmanić, bacc.fizioterapije.

Prijave su još uvijek otvorene. Zainteresirani se mogu javiti na telefon 098/341 487 ili na e-mail: info@nutrimarlin.com. Detaljnije na web stranici www.nutrimarlin.com

FOTO Markus Spiske Unsplash

error: Content is protected !!