Dan mimoza u Senju obilježen radioemisijom, gost dr. Prpić

Epidemiološka situacija i jaka bura nisu omogućili izlazak aktivistica Lige na gradsku tržnicu kao prijašnjih godina

SENJ Dan mimoza, Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, koji se obilježava 15. siječnja, Senjska liga protiv raka obilježila je radioemisijom, obzirom da aktualna epidemiološka situacija i jaka bura nisu omogućili izlazak aktivistica Lige na gradsku tržnicu kako je to bilo uobičajeno prijašnjih godina.

No, Senjska liga provodi redovito svoje aktivnosti, posebice na prikupljanju financijskih sredstava kako bi pomogli i odgovorili na zamolbe oboljelih od malignih bolesti. Predsjednik Senjske lige protiv raka Miroslav Prpić pozvao je sve koji žele i imaju mogućnosti da mogu donirati Senjsku ligu. Rekao je kako će Liga nastaviti svoje djelovanje i ove godine.
– Nadamo se da će se popraviti ova epidemiološka situacija i da ćemo napraviti neku masovniju i opsežniju akciju tako da bi mogli što više sredstava prikupiti da bi mogli što više, bolje i kvalitetnije pomoći oboljelima u našem gradu. A isto tako ćemo, ovisno o epidemiološkoj situaciji djelovati edukativno i promotivno u smislu osvještavanja da se svaka ta bolest može dogoditi bilo kome od nas, ističe dr. Prpić te dodaje.
– Ovaj dan, kao i Europski tjedan prevencije raka vrata maternice u tjednu od 17. do 23. siječnja ove godine, obilježavaju se s ciljem informiranja javnosti o tome da je rak vrata maternice jedini rak koji se može spriječiti prevencijom, edukacijom, cijepljenjem i redovitim odlaskom ginekologu te je iznimno važno osvijestiti žene o načinima prevencije, rekao je predsjednik Senjske lige protiv raka Miroslav Prpić.