Danas Novi Vinodolski slavi svoj dan

Zbog epidemije je izostala tradicionalna svečana sjednica gradskog vijeća pa je gradonačelnik Piškulić uputio čestitku

NOVI VINODOLSKI Danas Novi Vinodolski slavi svoj dan. U spomen na 6. siječnja 1288. godine, dan kada je donesen Vinodolski zakon. Rođendan Novog Vinodolskog pada na blagdan Sveta tri kralja. Ove godine zbog epidemije je izostala tradicionalna svečana sjednica gradskog vijeća.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić uputio je čestitku sugrađankama i sugrađanima, suradnicima i prijateljima.

“Na kraju jedne posebne godine, a povodom dana grada 6. siječnja zahvaljujem se svima koji na bilo koji doprinose razvoju i ugledu našega grada. Hvala zaposlenicima gradske uprave, gradskih i ostalih poduzeća, obrtnika, turističke zajednice, ustanova i udruga. Hvala našoj županiji i Vladi Republike Hrvatske. Najveću zahvalu upućujem svojim sugrađankama i sugrađanima. Hvala vam na podršci koju iz dana u dan pružate meni i mojim suradnicama. Bez vas sve ovo što radimo, ne bi imalo nikakvog smisla.

Zahvaljujem vam na vjeri u bolje sutra, na vašim kritikama, ali i na jasnim i konkretnim prijedlozima. Mi imamo vlastitu viziju razvoja, jer onaj tko nema vlastite vizije postaje predmetom tuđih želja i interesa. Mi mijenjamo naš grad sa željom da njegov identitet i tradicija ostanu isti. jer identitet Novog Vinodolskog zapravo je identitet svih nas koji ovdje živimo. Želim da budemo primjer, kako se voli grad, koji smo izabrali da nam bude dom.

Neka ovaj nestvarno lijepi grad bude grad života za sebe, svoje prijatelje, posjetitelje i domovinu Hrvatsku. Ponesimo dobre blagdanske osjećaje sa sobom i unatoč svim problemima i nedaćama koje su nas zadesile, krenimo puni vjere u novu godinu. Budimo maštoviti, razumni, složni i uporni”, stoji u čestitci gradonačelnika Novog Vinodolskog.