Dani turizma dva dana u Selcu

Sutra i prekosutra tradicionalna manifestacija podsjeća na prve dan turizma u mjestu

SELCE Pred 128 godina, točnije 4. kolovoza 1894. godine, u Selcu je otvoreno prvo javno uređeno kupalište. Taj dan se uzima kao početak organiziranog turizma u Selcu. U čast tome, više od pola stoljeća održava se manifestacija. Nekada se zvala Venecijanska noć, a danas Dani turizma.

Manifestacija se otvara sutra (srijeda) programom Ususret Danu turizma i nastupima KUD-a Neven Selce i gostiju u centru Selca u 20 sati. Osim KUD-a Neven, goste će zabavljati KUD Bribir, Limena glazba Selce, Mažoretkinje Grada Crikvenice, VIS Bonaca Senj te glazbeni sastav Crazy Rock. Četvrtak nudi zabavu od 10 sati. Program starta ribicama i vinom uz glazbenu kulisu Tria Crikvenice. Večernja fešta počinje tradicionalnim dijelom proslave. Iz selačke luke na panoramsku vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu karavane drveni jedrenjak Paša. Igor Delač i grupa Point pobrinut će se za glazbeno-scenski spektakl. Ponoć je, kao i svake godine, rezervirana za vatromet.

Organizator: TZ Grada Crikvenice. Suorganizatori KUD Neven Selce, ŠRK Oslić, Udruga mladih Selce, Caffe bar Mario. Pokrovitelji: Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica i Eko-Murvica.

error: Content is protected !!