Dolijao i drugi kradljivac bankomata u Kraljevici

Nakon uhićenja 54-godišnjaka proteklog mjeseca, dolijao je i 50-godišnjak koji je dizao automate u zrak. Dvojac je iz tri bankomata ukrao 1,5 milijuna kuna

KRALJEVICA Uhićen je 50-godišnjak koji je sudjelovao u podizanju u zrak i krađi bankomata u Kraljevici. Uhićenik je s četiri godine starijim kolegom uporabom plinske smjese izazvao eksplozije i znatno oštetio bankomate iz kojih su otuđili novac u iznosu većem od milijun kuna. Dvojica hrvatskih državljana osumnjičena su za provale u bankomate na području Kraljevice i Kantride u Rijeci, počinjene u ožujku i rujnu. Stariji provalnik je uhićen u rujnu te je kod njega pronađen veći dio otuđenog novca, 954 tisuće kuna. U nastavku kriminalističkog istraživanja, tijekom potrage za dans uhićenim 50-godišnjakom, utvrđeno je da su spomenuta dvojica lanjskog listopada oštetili bankomat na području Čavli te otuđili više od 500 tisuća kuna. Prilikom provala u bankomate koristili su ukradena osobna vozila.
Uhićeni 50-godišnjak, za kojim je raspisana tjeralica, bit će prepraćen u istražni zatvor, a policija ga sumnjiči za šest kaznenih djela: tri teške krađe i tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

error: Content is protected !!