Dr. Brozičević među osnivačima Hrvatskog udruženja zdravstvenog turizma

Posebno će se dr. Brozičević posvetiti edukaciji i prenošenju bogatog iskustva članovima i pojedincima koji tek ulaze u područje zdravstvenog turizma

ZAGREB Osnovana je nacionalna udruga zdravstvenog turizma Hrvatsko udruženje zdravstvenog turizma. Osnivači su renomirane institucije i organizacije te pojedinci koji ostvaruju značajne rezultate u dužem periodu u području zdravstva, turizma i održivog razvoja te su do sada djelovali odvojeno kroz regionalne klastere i bez veće koordinacije i sinergije. Za predsjednika HUZT izabran je dr. Miljenko Bura, a za prvog dopredsjednika dr. Denis Kovačić. Obojica su bivši pomoćnici ministra zdravlja zaduženi za zdravstveni turizam u dvije različite vlade. Među osnivačima nacionalnog udruženja je i prim. dr. Vlasta Brozičević koja je više od 30 godina predvodnik zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, a njezine Terme Selce postale su destinacija za brojne svjetske sportske veličine. Doktorica Brozičević će se posebno posvetiti edukaciji i prenošenju bogatog iskustva članovima i pojedincima koji tek ulaze u područje zdravstvenog turizma.

Ciljevi Udruženja su brojni i značajni, prije svega za ubrzaniji razvoj zdravstvenog turizma Republike Hrvatske kroz organizirano pristupanje novim tržištima s ponudom najkvalitetnijih medicinskih usluga i tretmana, ali i kroz ukupnu ponudu destinacije zdravlja i termalnih resursa na kontinentu. Poticat će se stalno i organizirano stručno usavršavanje članova HUZT i suradnika HUZT-a te kvalitetna brigu o klijentima koji dolaze zbog zdravstvenih usluga iz dalekih zemalja. Zadaća Udruženja bit će i organiziranje konferencija, seminara, radionica i drugih stručnih skupova.