Drivenik za vikend slavi Dujmovu

Prijavite se za natjecanje u kuhanju kotlića

DRIVENIK Nakon dvije godine Drivenik će punim plućima obilježiti blagdan svog mjesta – Dujmovu. MO Drivenik, Boćarski klub Drivenik, Udruga za narodne običaje Drivenik i Društvo imena Isusova Drivenik pripremili su dvodnevni program.

Na sam blagdan, u subotu 7. svibnja, u 18 sati služi se svečana misa koju će predvoditi koadjutor Riječke nadbiskupije Mate Uzinić u koncelebraciji sa svećenicima Crikveničkog dekanata. U 19,30 sati u driveničkom kaštelu na rasporedu je predstava “Čajanka kod šeširdžije” plesne skupine Ri Dance. U 20 sati starta zabava u centru Drivenika (u slučaju lošeg vremena u Caffe baru gradina), uz sastav Allegro.

U nedjelju se održava boćarski turnir u trojkama. Okupljanje je zakazano za osam sati, a turnir počinje sat kasnije. Tradicionalno natjecanje u kuhanju kotlića starta okupljanjem u 14 sati, a samo kuhanje u 15 sati. Prijave za natjecanje se primaju do četvrtka (5. svibnja) na broj 097/678-9045. Kootizacija po ekipi iznosi 50 kuna, a svaka ekipa dobiva dva kilograma mesa. Natjecatelje će zabavljati tamburaški sastav Merak.
Pokrovitelji obilježavanja Dujmove su Vinodolska općina, TZ Vinodolske općine i Lovačko društvo Medviđak Drivenik.

error: Content is protected !!