Društvo Naša djeca Vinodol organiziralo dječju igraonicu na otvorenom

Igraonice nose naziv “Neka krene od mene, a kraja nema”

BRIBIR Održana je prva dječja igraonice “Neka krene od mene, a kraja nema” u organizaciji Društva Naša djeca Vinodol. Prva radionica, a tako i sljedeće, održavaju se na otvorenom prostoru. Cilj je prevencija i smanjenje prisutnosti rizičnog ponašanja kod djece, stjecanje, razvoj i očuvanje osobnih i životnih kompetencija te jačanje dječje participacije u lokalnoj zajednici. Kroz radionice će se djecu poticati na igru, druženje i sport na otvorenom prostoru, razvoj suradničkih i ekoloških navika djece, te međusobne igre bez prisutnosti digitalnih sadržaja.
Voditeljica radionica je volonterka u Društvu Iva Stanić. Iva je apsolventica pedagogije na Filozofskom fakultetu, a uz to je i polaznica preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na Učiteljskom fakultetu. Dugogodišnja je aktivna sportašica, a sada vodi i mlađe naraštaje u rukometnoj školi.
Iva je osmislila plan rada igraonice koje bi se održavale dva puta tjedno (za uzrast predškolske dobi i rane školske dobi) na otvorenom prostoru u odvojenim terminima. O tijeku pandemije ovisit će hoće li se te igraonice moći preseliti u zatvoreni prostor u slučajevima lošeg vremena. Zbog organizacijskih i drugih problema igraonice su u prvoj fazi planirane samo za područje Bribira, a na proljeće će se obuhvatiti i Tribalj. O daljnjim terminima održavanja radionica DND Vinodol pravovremeno će obavještavati.
Društvo Naša djeca Vinodol osnovano je krajem 2019. godine. Broji dvadesetak aktivnih članova, a predsjednica Društva je Dajana Jerčinović.

error: Content is protected !!