Dubrovački dragovoljci u Senju, poklonili se Gavranu

Dubrovčani su posjetili Gavranovu majku Mariju i obišli Papundekov grob

SENJ Članovi UHDDR 91 Dubrovnik i Gradskog ogranka UHDDR Dubrovnik posjetili su Senj i Krivi Put kako bi obišli posljednja počivališta poginulih branitelja Domovinskog rata, a među njima i svojih suboraca. Tom prigodom razgledali su mural posvećen hrvatskom heroju Damiru Tomljanoviću Gavranu u Senju, a potom obišli Spomen dom legendarnog zapovjednika Tigrova u rodnom mu Krivom Putu. U Krivom Putu dočekala ih je Damirova majka Mara, kako je svi od milja zovu, s kojom su se prisjetili ratnog puta, ali i ostalih lijepih uspomena na svoga Damira.

Među 14 članova dubrovačkih udruga, koliko ih je jučer stiglo na senjsko područje, bilo je i nekoliko Damirovih suboraca koji su s ponosom i poštovanjem zajedno s majkom Marijom vraćali sjećanja na svoga samozatajnoga Tigra koji se nesebično davao i kao ratnik, prijatelj, kao čovjek uvijek spreman pomoći i saslušati. Na mjesnom groblju u Krivom Putu položili su cvijeće i zapalili svijeće na grobu zapovjednika Tigrova. Isto tako obišli su grob legendarnog pripadnika i zapovjednika HOS-a Zdravka Špalja Papundeka koji je poginuo u Bogdanovcima.

Prije dolaska u Senj pripadnici UHDDR 91 i GO UHDDR iz Dubrovnika sudjelovali su u Koloni sjećanja u Škabrnji, bili u Pakoštanima kod generala Gotovine te u Otočcu, gdje su došli na poziv Dražena Pavlice, Otočana koji radi u Dubrovniku. U Otočcu su posjetili Muzej Gacke, gdje su razgledali zbirku koja kronološki prati tijek Domovinskog rata, a paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima Domovinskog rata odali počast poginulim braniteljima iz Otočca, Senja, Crikvenice, Rijeke i Istre. Neposredno prije dolaska u Senj položili su cvijeće i zapalili svijeće na mjestu Damirove pogibije, Tulovim gredama na Velebitu.

FOTO Zoran Pika Hapčo

error: Content is protected !!