Edukacija za poduzetnike ispunila vijećnicu

Četiri srijede u veljači poduzetnici će stjecati nova znanja i dobiti korisne informacije u sklopu projekta “Edukacijom do uspjeha”

CRIKVENICA Ispunjena crikvenička gradska vijećnica na prvoj ovogodišnjoj edukaciji za poduzetnike u sklopu projekta Grada Crikvenice “Edukacijom do uspjeha” pokazala je da su poduzetnici i potencijalni poduzetnici zainteresirani za stjecanje novih znanja.
Poduzetnike je pozdravila zamjenica crikveničkog gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović koja je izrazila zadovoljstvo ispunjenom vijećnicom te zaključila po lanjskom i ovogodišnjem odazivu da je projekt pogođen. Zamjenica Matošić Gašparović je pozvala poduzetnike da se uključe u e-savjetovanje vezano uz mjere poticanja poduzetništva i upute svoje primjedbe i sugestije. Ravnatelj Srednje škole Dr. Antuna Barca Arsen Badurina je poručio da mu je drago da su srednjoškolci uključeni u projekt te dodao da je stjecanje novih znanja kroz projekt korak više u njihovu obrazovanju. Poduzetnike su pozdravili tajnik Obrtničke komore Rijeka Željko Dimitrić te doc.dr.sc. Ana Marija Sikirić u ime Ekonomskog fakulteta u Rijeci, jednog od partnera u projektu.

Zamjenica crikveničkog gradonačelnika Matošić Gašparović

Na prvoj edukaciji doc.dr.sc. Maja Grdinić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci upoznala je poduzetnike s paketom poreznih izmjena i noviteta za 2020. godinu (četvrti krug poreznog rasterećenja poduzetnika: iz područja poreza na dohodak, poreza na dobit, PDV-a, prometa gotovinom..), a ovlašteni računovođa, “šaptačica poduzetnicima”, Đurđica Mostarčić, prenijela je poduzetnicima korisne informacije.
Održat će se još tri edukacije u veljači srijedom poslije podne. Sljedeće srijede poduzetnike će se upoznati s gradskim poticajima za 2020. godinu i objasniti kako se šalje e-račun. Na trećoj edukaciji predstavit će se inspekcije i porezna uprava te zakoni zanimljivi poduzetnicima. Na četvrtoj edukaciji bit će riječ o promociji, kreditiranju poduzetnika, moći će se čuti inspirativna poduzetnička priče te pogledati prigodan video učenika SŠ Dr. Antuna Barca.

Ravnatelj Badurina

Doc. dr. sc. Grdinić