Ekipa OŠ Zvonka Cara sedma na državnom prvenstvu u šahu

Nastupili su Ivano Sundać, Ivano Tomljanović, Vid Krešić, Jakov Barnjak i Andrej Bogdanović pod vodstvom Julijane Plenče

Crikvenica – Šahovski klub OŠ Zvonka Cara “Šahovski zvon” osvojio je sedmo mjesto na državnom natjecanju školskih sportskih klubova, održanom u Trogiru. Na natjecanju su sudjelovale 24 ekipe županijskih prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovo je prvi odlazak ekipe OŠ Zvonka Cara na ekipno državno natjecanje.

“Uspjeh je izuzetan ako gledamo da Šahovski zvon djeluje nepune tri godine, a već se bori na državnom prvenstvu s učenicima do osmog razreda”, rekla je voditeljica kluba Julijana Plenča. U ekipi “Šahovskog zvona”, koja je nastupila pod imenom Školskog sportskog društva Glavoč nastupili su učenici petog razreda Ivano Sundać (kapetan ekipe), Ivano Tomljanović (najbolji rezultat u ekipi) te učenici četvrtog razreda Vid Krešić, Jakov Barnjak i Andrej Bogdanović.

U devet partija izboreno je pet pobjeda odnosno deset 10 bodova, koliko imaju i četvrta, peta i šeta ekipa, no zbog dodatnih kriterija (manji zbroj pojedinačnog rezultata) crikvenička ekipa završila je sedma.

“S obzirom na mladost i neiskustvo vrlo smo zadovoljni rezultatom i posebno ističemo da smo pokazali i jačim igračima da znamo igrati”, zaključila je Plenča.

error: Content is protected !!