Eko Murvica češlja kuću po kuću u Vinodolu

Za nekoliko mjeseci trebao bi se definirati popis obveznika plaćanja komunalnih računa, što se odavno trebalo učiniti

BRIBIR Na aktualnom satu sjednice općinskog vijeća Vinodolske općine vijećnik Rene Ševerdija (HDZ) potužio se na račune komunalnog društva Eko Murvice koji stižu na adrese mještana Vinodolske općine. Ima ljudi koji nisu svjetlo upalili 30 godina kući, a dobivaju račune, a netko uopće ne dobiva račune. Znam to kao vijećnik i poštar. Dobijem račun za nekoga tko nema potomaka i za kuću u koju nitko ne ulazi, objasnio je vijećnik Ševerdija.

Načelnik Vinodolske općine Daniel Grbić stao je u obranu Eko Murvice objašnjavajući da komunalno društvo obavlja posao koji je odavno trebao biti obavljen. Krenuli su od nule, ažuriraju bazu iz dvije-tri baze podataka, rade kuću po kuću, riješit će sve kroz nekoliko mjeseci, izlaze fizički na teren, provjeravaju svaki detalj.
Načelnik Grbić objasnio je vijećnicima da možda kao žitelji Općine znamo koga više nema ili tko je prodao kuću, ali obitelj i vlasnici su dužni ažurirati podatke. Mora postojati službeni dokument na osnovu koje ćemo zatvoriti račun, objasnio je voditelj Odsjeka za komunalnu djelatnost i prostorno planiranje Vinodolske općine Bernard Peko Lončar.