EU sredstvima osigurani pomoćnici u nastavi za crikveničke škole

Vrijednost projekta je 544 tisuće kuna. Gradu Crikvenici je iz Europskog socijalnog fonda dodijeljeno bespovratnih 462 tisuće kuna

CRIKVENICA Prije šest godina Grad Crikvenica je započeo s provođenjem projekta Znanje za sve. Cilj projekta je pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Projekt se otada kontinuirano provodi uz EU sufinanciranje te je, nakon uspješne prijave na Javni poziv, i za ovu školsku godinu s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.
Kroz ovaj se projekt, stručnom edukacijom i zapošljavanjem pomoćnika u nastavi te stručnog komunikacijskog posrednika u obje crikveničke osnovne škole, Vladimira Nazora i Zvonka Cara, pruža stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju te im se pomaže u svakodnevnim školskim aktivnostima i savladavanju nastavnog plana i programa.

Projekt Znanje za sve IV započeo je 2. kolovoza 2021. godine, dok su se aktivnosti s učenicima počele odvijati s početkom nove školske godine, u rujnu. Ukupna vrijednost ovog projekta je 544 tisuće kuna. Gradu Crikvenici su iz Europskog socijalnog fonda dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 462 tisuće kuna, a iz gradskog proračuna se izdvaja 82 tisuće kuna. Učenici će imati potporu educiranih pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika tijekom cijele školske godine.

error: Content is protected !!