FOTO Jadranovo dobiva plažu ljepoticu vrijednu 14 milijuna kuna

Zapuštena uvala Grabrova postat će mamac za kupače kojima će ponuditi plaži dužine 250 metara. Prva faza radova obavit će se do turističke sezone, a nastavak slijedi na jesen

JADRANOVO Napokon će Jadranovo dobiti plažu kakvu zaslužuje. Zapuštena uvala Grabrova postat će mamac za kupače kojima će ponuditi plaži dužine 250 metara. Prva faza radova obavit će se do turističke sezone, a nastavak slijedi na jesen. Investicija je vrijedna 14 milijuna kuna. Projekt će poduprijeti Ministarstvo turizma sa 640 tisuća kuna kroz program razvoja javne turističke infrastrukture. Zamjenica gradonačelnica Silvia Crnić potpisala je i ugovor s Ministarstvom turizma.

Plažu je osmislila projektna tvrtka Alkar u sridu iz Sinja. U pozadini plaže oformit će se prostor koji će sa sadašnjom uvalom Grabrovom tvoriti novi trg uz more. Sadašnja lučica Zamlat dobit će novi izgled i veći kapacitet. Postavit će se plivajući pontoni, gdje će se smjestiti plovila na vezu u uvali Grabrova. Nova plaža otvorit će prostor za ugostitelje. Izgled objekata definirat će se projektom.

– Jadranovo se kontinuirano razvija i to me veseli. Uz uređenje škole i vrtića, čime smo stvorili uvjete za naše najmlađe, zatim uz rješavanje infrastrukture kako cestovne tako i oborinske i fekalne kanalizacije, ovime stvaramo uvjete za kvalitetniji turizam u Jadranovu. Projekt je dugo razrađivan i pomno osmišljavan da bismo na najbolji način proveli stvaranje novog, prijeko potrebnog plažnog prostora, ali i formiranje ugodnog prostora za manifestacije i druženja uz samo more u Jadranovu, rekao je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.

Nakon uređenja plaže u centru Jadranova, u Gradu Crikvenici najavljuju uređenje plaža na potezu Crikvenica – Selce i Crikvenica – Dramalj.

error: Content is protected !!