FOTO Meštar Feralić primio ključeve i progovorio o turizmu

Sve se bacilo na turizam. Iz leta u let sve je više fureštov. Deladu se apartmani leva, leva. Apartmani su poskupili, od 100 euri naprvo. Više u apartman ne smiš vodit dicu, blago, moraš imati zdravstveni karton da si zdrav, da ne piješ, da se ne drogiraš… pa pitan ja vas ki će od furešti na te uvjete doć, poručio je Feralić na otvorenju karnevala

Senj – Predajom ključeva grada gradonačelnika Senja Sanjina Rukavine meštru karnevala Danijelu Tomljanoviću Feraliću otvoren je 48. Međunarodni senjski ljetni karneval. Na ovogodišnjem otvorenju meštar nije pričao o političkim aktualnostima i raznim aferama već se osvrnuo na turizam i promjene koje su se dogodile u odnosu na ranije godine kad je, kako je rekao, dolazilo puno fureštov, a sve je bilo jeftino.

“Meni morete verovat kaj političaru iz sjene. Nećemo večeras o politiki, političarima strankama, o aferama ki je ča zel jer se sve uzelo, ča se prodalo jer se sve prodalo… Sve se bacilo na turizam. Iz leta u let sve je više fureštov. Deladu se apartmani leva, leva. Ništa nije kao nekad. Apartmani su poskupili, od 100 euri naprvo. Više u apartman ne smiš vodit dicu, blago, moraš imati zdravstveni karton da si zdrav, da ne piješ, da se ne drogiraš, klima more delat samo na dvi ure, TV isto… pa pitan ja vas ki će od furešti na te uvjete doć”, zapitao se meštar i zaključio, ako se ča ne promini neće bit dobro.

Predajući ključeve meštru, gradonačelnik Rukavina rekao je kako je Senj nadaleko poznat po karnevalskim običajima koje će i nadalje čuvati i prenositi novim generacijama kako su to činili i starije Senjkinje i Senjani za nas. Udijelio je meštru i pokoji koristan savjet kako bi uspješno vodio grad dok je on na zasluženom godišnjem odmoru.

“Uziman ključeve da ga trunćić rasteretin jer mu dolazi vruća politička jesen”, rekao je meštar te obećao kako će podebljati gradsku kasu. Prije primopredaje mala karnevalska povorka praćena brojnim turistima i građanima krenula je od prostorija Gradske glazbe Senj, koja je uvela posjetitelje u program otvaranja karnevala, do Trga Cilnica. Na poznatom senjskom trgu održana je i maškarana revija u kojoj su predstavljene maškarade koje su se nosile na senjskom balu. Bilo je tu senjskih marinera, noćnih frajli, mrkača, dvorskih luda, kaktusa, svemiraca…Nastupila je i plesna skupina Mayas dance nation, a do dugo u noć mnogobrojnu oduševljenu publiku zabavljali su Trio Marinero i Miroslav Škoro.

 

 

error: Content is protected !!