FOTO Njemački turisti otkrili Bakar

Donedavno je gotovo bilo nezamislivo da turisti posjete Bakar, no pokazalo se  da grad pomoraca i kapetana ima turističku priču. Najbolje tek slijedi, u dva mjeseca Bakar će posjetiti dvije tisuće Nijemaca  

BAKAR Priča o Bakru i tuni bila je magnet za njemačke turiste koji su u Bakar stigli brodom iz Crikvenice u organizaciji crikveničke agencije Via Mea i podršku TZ Grada Bakra. Turisti iz Bavarske iskrcali su se u Bakru nakon ugodne plovidbe, prošetali rivom, popeli se na stari grad i posjet završili kušajući tune od kojih se nekad živjelo u Bakarskom zaljevu. Prva grupa turista tek je najava dolaska „male vojske” njemačkih turista. U sedam navrata Bakar će u predsezoni posjetiti dvije tisuće njemačkih turista.

„Programom pomorskih fešti želimo staviti naglasak na povijesni Bakar kao središte tunolova na Jadranu te kao grad koji je čuven po pomorstvu i pomorcima”, objašnjava Tatjana Plašč iz agencije Via Mea.

Nijemci koji su posjetili Bakar smješteni su u novljanskom hotelu Lišanj, a uz Bakar su posjetili Krk, Rab i Opatiju. Sve mjesta koja su odavno ucrtana na turističku kartu. Bakar se pojavljuje kao nova atrakcija. Nijemcima se jako svidio stari grad i mir Bakra. Očito je već nakon prvog posjeta Nijemaca jasno da Bakar ima adute za privući turiste. Najbolje tek slijedi, u Bakar stižu puno brojnije grupe turista tijekom travnja i svibnja.

Fotogleriju pogledajte OVDJE.