FOTO: Ocjenjivanje i smotra vina u Grižanama – Prva mjesta Bruketi, Blažekoviću i Antiću

Kao i svake godine večer je vodio inicijator dobrog dijela događanja u Grižanama Dean Barac. Nikad više vina, zadovoljno je konstatirao Barac.

Grižane – Nikad masovnije okupljanje na tradicionalnom ocjenjivanju i smotri vina u Grižanama povodom Martinja, koje se u Grižanama slavi s dvostrukim žarom. Zbog vinske tradicije Vinodola, ali i stoga jer je zaštitnik Grižana upravo Sveti Martin. U griški dom stiglo je 42 vinara s područja Vinodolske općine, Crikvenice i Novog Vinodolskog. Predstavili su se s 62 uzorka vina.

Pobjede su odnijeli Boris Bruketa u konkurenciji bijelog vina, Željko Blažeković u konkurenciji crnog vina te Željko Antić u konkurenciji bijelog vina po starinskoj tehnici. Drugu poziciju u konkurenciji bijelog vina uzeo je Boris Glavan. Čak su trojica trećeplasiranih. Adrijan Jadro, Luka Stojčić i Zlatan Hreljac.

Drugoplasirani u konkurenciji crnog vina je Neven Domijan, a treće mjesto dijele Adrijan Jadro i Luka Stojčić. Kad je riječ o bijelom vinu koje se pripremalo po staroj tehnici, drugo mjesto je uzeo Franjo Dika, a treće su podijelili Željko Citković i Tomo Barac.

Kao i svake godine večer je vodio inicijator dobrog dijela događanja u Grižanama Dean Barac. Nikad više vina, zadovoljno je konstatirao Barac.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, koji s ponosom ističe svoj vinograd u Dolincima, podno Grižana, poručio je kolegama: “Večeras je ocjenjivanje vina na puno višem nivou.”

Ocjenjivanje I Smotra Vina U Grižanama – Prva Mjesta Bruketi, Blažekoviću I Antiću

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank