FOTO/VIDEO 109. maraton Šilo – Crikvenica: More “kuhalo” od plivača

Na najstarijem hrvatskom maratonu plivalo je 430 plivača, a pobijedio je Grgo Mujan iz Splita koji je gotovo srušio rekord staze. Od Crikveničana najbolji Ivan Peko-Lončar i Noa Pahlić

CRIKVENICA Spektakularna slika odaslana je sa najstarijeg maratona u Hrvatskoj, Šilo – Crikvenica na kojem je nastupilo 430 plivača. Pobjednik 109. izdanja plivačkog maratona Šilo – Crikvenica je Grgo Mujan iz Splita koji se rezultatom 39:51 približio rekordu staze (39:23). Vjerojatno bi rekord bio i srušen da je more bilo mirnije. No, obzirom na jučerašnje vremenske prilike, može se reći da more izašlo u susret plivačima i organizatorima. Drugo mjesto rezultatom 39:56 osvojio je Talijan Andrea Crevatin. Treći je bio Slovenac Rok Pečar (40:04).

U konkurenciji dama prvo mjesto pripalo je Antoniji Buličić iz Splita (45:44), druga je bila njena sugrađanka Ivana Prižmić (46:13), a treča Silvia Canazza iz KPD Primorje iz Rijeke. Od Crikveničana je bio najbolji Ivan Peko-Lončar (47:03), drugi je Enrino Škiljan (57:33), a treći Damir Peko-Lončar (58:50). Slijede Lovro Kordiš, Ivica Manestar, Paulo Jurinčić, Marko Škraljsky, Antonio Njegovan, Antun Kopić, Mauro Jurišić… Među Crikveničankama je najbolja bila Noa Pahlić (56:44), drugo mjesto je uzela Ira Tasić (1:07:25), a treće Mia Zlatevski (1:17:46). Slijede Matea Klarić, Anamarija Grbčić Pahlić, Ana Zlatevski, Vlatka Mandžuka, Lorena Perica…

Točno u deset sati sirena je označila start maratona u Šilu. Zaplivali su natjecatelji iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Mađarske, Italije, Nizozemske, Slovenije, Slovačke, Švedske, Velike Britanije, SAD-a, Srbije i Južnoafričke Republike. Slika koja može samo oduševiti. More je kuhalo od plivača koji su krenuli ka cilju u crikveničkoj ljuci udaljenom tri i pol kilometra. Najmlađi sudionik je devetogodišnja plivačica, a najstariji plivač ima 78 godina. Nastupilo je devet tročlanih obitelji, jedna četveročlana, četiri para blizanaca. Maraton se bodovao za natjecanja CRO-CUP-a.

Organizator maratona je TZ Grada Crikvenice. Suorganizatori su Crikvenički plivački klub, Vaterpolo klub Crikvenica, PŠRD Arbun Crikvenica, ŠRK Oslić Selce, ŠRD Lovrata Dramalj, ŠRD Tunera Jadranovo, ŠRK Čikavica Šilo, Jedriličarsko društvo Val, KPA Crikvenica, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice Sunce, Beach bar Figa. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Primorsko-goranska županija, Županijska lučka uprava Crikvenica, Hostel Karlovac, Eko-Murvica i Jadran.

109. Maraton Šilo – Crikvenica: More “kuhalo” Od Plivača

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!