FOTO/VIDEO Kedžo osvojio žiri i publiku na BIS festu

Pred ispunjenim Žalom ribara u Bakru pokazala se i Katja Budimčić koja je u obje konkurencije uzela srebro. Treću nagradu publike osvojila je Lucija Rajnović, a žirija Martina Majerle

BAKAR Na sedmom izdanju bakarskog BIS festa uvjerljivo je trijumfirao Damir Kedžo. I publika i stručni žiri dali su glas za pobjedu Kedže. Pred ispunjenim Žalom ribara pokazala se i Katja Budimčić koja je u obje konkurencije uzela srebro. Treću nagradu publike osvojila je Lucija Rajnović, a žirija Martina Majerle.

Ideja Festivala “Bakar i serenade” je da izvođači prezentiraju pjesme u stilu s kojim inače nisu na “ti” te da ih publika upozna u drugačijem svjetlu. Na ovogodišnjem BIS-u nastupili su Lucija Rajnović, Katja Budimčić, Antonio Krištofić, Tamara Brusić, Mateo Resman, Damir Kedžo, Voljen Grbac i Martina Majerle.

Prva pjesma koju su izvođači izveli bila je pjesma iz glazbenog opusa hrvatskog književnika i novinara Ljuba Pavešića Jamba, a druga s nekog Eurosonga povodom 30 godina od pobjede grupe Riva na natjecanju s pjesmom “Rock me baby”.

Specifičnost Festivala je da posjetitelji daju podršku tzv. fućkalicom. Koliko jako fućkaju, toliko izvođači dobivaju bodova od publike. Jačina zvuka (proizvedene buke) mjeri se posebnim uređajem za registriranje buke koji na displayu prikazuje uspjeh određene interpretacije.Program je vodio Mario Lipovšek Battifiaca.

Kedžo Osvojio žiri I Publiku Na BIS Festu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!