FOTO, VIDEO: Kukuljanski zvončari sudjelovali na 15. izdanju Smotre mićeh zvončari pul Marčeji

FOTO, VIDEO: Kukuljanski zvončari sudjelovali na 15. izdanju Smotre mićeh zvončari pul Marčeji

Foto: Martina Puž, Mario Marčelja

Dan kao stvoren za druženje na otvorenom, a to su najbolje iskoristili mići zvončari iz jedanaest zvončarskih grupa. Miće zvončare pratili su i naši reporteri, pa u nastavku teksta možete pogledati video-prilog i veliku fotogaleriju.

Marčelji – Mići Halubajski zvončari kao domaćini, ali i brojni njihovi kolege iz zvončarskih skupina iz okolnih mjesta, od Matulja do Grobnika, osvojili su jučer ujutro Marčelje na 15. izdanju Smotre mićeh zvončari, a jedna od jedanaest zvončarskih grupa koje su pokazale raskoš tradicije bili su i Kukuljanski zvončari koji su uz Grobničke dondolaše predstavljali tradiciju s istočne strane Primorsko-goranske županije.  Uz spomenute zvončarske skupine po Marčeljima su zvonili i Mučićevi zvončari, Frlanski zvončari, Mučićevi zvončari, Žejanski zvončari, Munski zvončari, zvončari Korensko i Vlahov breg, Zametski zvončari te Kurenti iz Ptuja, a po užance zaprli su ju mići Halubajski zvončari

Smotra je započela okupljanjem kraj škole u Marčeljima, odakle su brojni mići zvončari obišli najvažnije i najstarije točke sela. Tako je, čitavo vrijeme zvoneći, povorka prošla kroz središte sela, pored najstarije kuće u Marčeljima – Gržanove kuće te kraj rodne kuće Ive Jardasa, autora knjige ”Kastavština” iz 1957. godine.

Miće zvončare pratili su i naši reporteri, pa u nastavku teksta možete pogledati video-prilog i veliku fotogaleriju.

Kukuljanski Zvončari Sudjelovali Na 15. Izdanju Smotre Mićeh Zvončari Pul Marčeji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!