FOTO/VIDEO Kukuljanski zvončari sudjelovali na 24. Zvončarskoj smotri u Matuljima

FOTO/VIDEO Kukuljanski zvončari sudjelovali na 24. Zvončarskoj smotri u Matuljima

Foto: Damirov foto kantunić

Matuljska tradicionalna manifestacija okupila je oko pet tisuća gledatelja te oko tisuću i pol sudionika, od kojih otprilike tisuću zvončara iz 15 skupina iz Matulja, Rijeke i okolice, Istre te Slovenije. Dojmove i atmosferu sa 24. zvončarske smotre provjerite u velikoj fotogaleriji i video-prilogu.

Matulji – Tisuće zvona stvorile su zaglušujuću buku danas u središtu Matulja – uz takvu moć, zvončarima nisu bile potrebni njihovi legendarni „natprirodni utjecaji“ na vremenske uvjete.

Oblaci su sami pobjegli, omogućivši da se 24. Zvončarska smotra, kao odlična uvertira u sutrašnji Riječki karneval, održi bez najavljivanih obilatih kišnih kapi koje su se često vezivale uz ovo događanje, uz tek laganu kišicu u drugom dijelu događanja.

Matuljska tradicionalna manifestacija okupila je oko pet tisuća gledatelja te oko tisuću i pol sudionika, od kojih otprilike tisuću zvončara iz 15 skupina iz Matulja, Rijeke i okolice, Istre te Slovenije.

Poznatom rutom od Štaciona do parkirališta kraj Kozuma, uz bodrenje brojnih gledatelja i voditelja Nine Dukić i Marija Lipovšeka Battifiace, prve su prošle maškarane skupine matuljskog kraja predvođene Meštrom Tonijem u društvu Kraljice karnevala Nikol Marelje Bošnjak te prve pratilje Nevije Stanić iz matuljske grupe Vavek Parićani, Glazbeno društvo Spinčići te mažoretkinje iz Opatije i Brešca.

Čast da otvore smotru ove godine imali su Munski zvončari, kojima su na čuvanje do kraja Pusta povjereni i općinski ključevi, a slijedili su gosti iz KUD-a Tena Đakovo, Brežanski zvončari, Sovinjski Pusti, Crnoluški pesniki, Žejanski zvončari, Ćićski zgončari, Zametski, Kukuljanski, Brgujski i Frlanski Zvončari, Grobnički dondolaši, gosti iz Korant kluba Spomin, Halubajski zvončari te na začelju Zvončari Vlahov Breg – Korensko.

Posjetitelje je tijekom trajanja Zvončarske smotre zabavljao Pusni Lady Luna band, a na fešti u šatoru po završetku manifestacije, za dobru atmosferu pobrinuo se Ansambl Snežnik. Dojmove i atmosferu sa 24. zvončarske smotre provjerite u velikoj fotogaleriji i video-prilogu.

Kukuljanski Zvončari Sudjelovali Na 24. Zvončarskoj Smotri U Matuljima

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!