FOTO/VIDEO Svjetski je dan glazbe, sviralo se i pjevalo širom Županije

Tekst: Srđan Brajčić

FOTO/VIDEO Svjetski je dan glazbe, sviralo se i pjevalo širom Županije

Foto,video: Prorec

Svjetski dan glazbe održan je pod motom “Umrežimo se glazbom od 7 do 77 godina”, “Bez glazbe, život bi bio pogreška”, a u organizaciji HGU-a

Damir Badurina u Kraljevici

Rijeka – Povodom Svjetskog dana glazbe koji se danas obilježava u nekoliko gradova diljem Hrvatske, održani su brojni koncerti u organizaciji Hrvatske glazbene unije, odnosno njezinih podružnica. Svjetski dan glazbe održan je pod motom “Umrežimo se glazbom od 7 do 77 godina”, “Bez glazbe, život bi bio pogreška”.

Koncerti su održani na gradskim trgovima, ulicama i parkovima u čak osam hrvatskih gradova, među kojima su posebno brojna glazbena događanja bila na području Primorsko-goranske županije. Sviralo se i pjevalo doista posvuda. Od Lovrana, preko Kraljevice, Novog Vinodolskog, Voloskog, Krka te na brojinm lokacijima diljem Rijeke…

Novi Vinodolski

Dio programa nije održan zbog vremenskih neprilika, pa je primjerice nastup Sandra Bastiančića i Nikoline Tomljanović umjesto u Delnicama održan na Potoku. Ivan Pešut, Mario Šimunković i Ivo Heber svirali su na Kozali, Trio Asi u Prihvatilištu za beskućnike ‘Ruže Sv. Franje’, Damir Badurina zabavio je korisnike Doma za starije osobe Kantrida, ali i štićenike Centra za rehabilitaciju Fortica u Kraljevici. Svjetski dan glazbe – Damir Kedžo nastupio je u Domu za odrasle osobe Turnić, a Dule sa svojom Bonacom u Kući utočišta na Potoku, Marko Žele razveselio je Lovrance, Antonio Krištofić i Aleksandar Valenčić korisnike Doma za starije Volosko, dok su Karin Kuljanić i Robert Grubišić zasvirali u Novom Vinodolskom.

– Nakon višemjesečne borbe s posljedicama pandemije koronavirusa i sakupljanja pomoći za glazbenike, Hrvatska glazbena unija odlučila je napraviti dodatni korak prema normalizaciji stanja u glazbenoj industriji, poručili su iz Hrvatske glazbene unije.

Tijekom protekla tri mjeseca Hrvatska glazbena unija je uplatila pomoć za više od 500 glazbenika te im tako osigurala sredstva za osnovne životne potrebe kako bi premostili period bez koncerata i prihoda. Organizacijom koncerata za Svjetski dan glazbe, HGU šalje poruku da je došlo vrijeme za potpuno popuštanje mjera i da se glazbenicima čim prije omoguće redovne koncertne aktivnosti.

Svjetski Je Dan Glazbe, Sviralo Se I Pjevalo širom Županije

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Foto,video: Prorec